Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele PSD Iași, Maricel Popa: 'Sunt bani pentru șoseaua de centură, întârzierea este din cauza aleșilor locali'

Maricel Popa

Președintele PSD Iași, Maricel Popa, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că există bani pentru lucrările la șoseaua de centură, dar aleșii locali nu fac demersurile necesare pentru a se putea găsi un constructor, anun'[ MEDIAFAX.

Citește și: Judecătorul Cristi Danileț a IZBUCNIT la adresa asociațiilor care apără familii și copii: 'Dacă un gay ar fi agresat copiii ar fi fost nenorocire'

„Nu mi-am dat seama până acum cât este de greu ca unii aleși locali să aprobe, doar să ridice mâna, în Consiliul Local și să pună pe ordinea de zi spețe care țin de dumnealor sau să-și asume răspunderea, cum au senmat în 2009 un document că utilitățile se vor face pe banii primăriei. Acum se așteaptă o hotărâre de consiliu local ca acel tronson de drum să fie dat la Ministerul Transporturilor pentru a face șoseaua de centură. Împreună cu premierul, de anul trecut, din 2018, de atunci am avut în buget șoseaua de centură. De doi ani de zile avem bani în cont pentru șoseaua de centură, dar Primăria Iași nu își asumă răspunderea așa cum a semnat în 2009, ca să monteze instalațiile de canalizare, seturile de iluminat local și stâlpii pentru fir-contact pentru trolebuze. Atât trebuie să dea”, a declarat, joi, în conferință de presă, liderul PSD Iași, Maricel Popa.

Citește și: Tudorel Toader RUPE TĂCEREA și trece la ACUZAȚII - Motivele pentru care a fost dat afară din Guvern

El a explicat că licitația era programată pentru 19 august, însă Primăria Iași a întârziat hotărârea de predare a tronsonului în Consiliul Local.

„Pe 19 august am zis că până atunci se va rezolva problema și i-am promis domnului ministru Răzvan Cuc că-l voi convinge pe domnul primar Mihai Chirica să dea curs acestor clarificări. Au venit clarificări de la toți constructorii, cine suportă utilitățile, modificarea utilităților deoarece acolo va fi un tronson de trei benzi pe un sens, șase benzi în total, dar nici până la ora aceasta nu s-a dat curs la primărie și nici nu s-a pus pe ordinea de zi în Consiliul Local însăși faptul să predea acel tronson. Eu îl rog pe domnul primar în mod deosebit și Consilul Local, să pună pe ordinea de zi la ședința următoare și să răspundă la clarificări. Licitația trebuia să fie pe 19 august, de la Primăria Iași nu a venit niciun răspuns la clarificări și s-a schimbat termenul pe 19 septembrie. Poate reușim măcar în acest ultim moment să să găsim constructor, să răspundă la clarificări, până în martie să realizeze proiectul și să treacă la execuție”, a mai spus președintele PSD Iași.

Maricel Popa a mai spus că există bani prinși de Guvernul României în buget la Ministerul Transporturilor, pentru constructor, proiectare și execuție a șoselei de centură, însă demersurile sunt întârziate de aleșii locali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.