Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele PSD Viorica Dăncilă: 'Iohannis l-a binecuvântat pe Predoiu. Dosarul caselor președintelui are termen 12 noiembrie'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Viorica Dancila lansare

Președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat că șeful statului a mers personal să îl binecuvânteze pe Cătălin Predoiu, noul ministru al Justiției, în condițiile în care dosarul care vizează casele lui Klaus Iohannis are termen pe 12 noiembrie, între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale.

„Am văzut cu toții declarațiile de astăzi făcute de președintele Iohannis, declarațiile făcute în cadrul ceremoniei de preluare a mandatului de către miniștri Apărării, Afacerilor Externe și atenție Justiției și Afaceri Interne. Să spunem că putem înțelege prezența lui Klaus Iohannis la ceremoniile de la Apărare și Externe, domenii în care președintele are atribuții constituționale, dar cum poate justifica președintele nevoia de a îl binecuvânta personal pe noul ministru al Justiției, în condițiile în care dosarul caselor domnului Klaus Iohannis are termen 12 noiembrie, între tururi. Cum putem să ne mai așteptăm că justiția va fi imparțială în privința președintelui, când domnul Iohannis are grijă ca la preluarea mandatului de către domnul Predoiu să vină personal la Minister să îl supravegheze?”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți, într-o declarație de presă la sediul PSD.

Citește și: Vești uriașe! Se dau bani de la stat

Liderul social-democrat a vorbit și despre faptul că Iohannis a fost prezent la preluarea mandatului ministrului de Interne, Marcel Vela, în contextul în care alegerile sunt doar în câteva zile. Ea a acuzat că miniștri din Guvernul Orban răspuns la comenzile șefului statului.

„De ce a mers Klaus Iohannis azi să dea un semn clar și ministrului de la Interne în care toată lumea știe că acest minister va organiza alegerile prezidențiale din țară în doar câteva zile? Este evident pentru toată lumea că președintele a vrut să le reamintească acestor miniștri cine i-a pus acolo și la comenzile cui răspund. Este o formă de presiune care îl plasează pe președinte într-o situație de conflict de interese cel puțin moral, dacă nu și legal”, a explicat Dăncilă.

Președintele PSD a mai precizat că „repet și vreau să fie clar pentru toată lumea – candidatul Iohannis a mers astăzi să facă declarații politice și să supravegheze personal intrarea în drepturi a ministrului Justiției și a ministrului Afacerilor Interne, în contextul în care duminică sunt alegerile prezidențiale și săptămâna viitoare este termenul în dosarul celebrelor 6 case”.

Ea a mai afirmat că președintele Klaus Iohannis pune presiune pe ministere, Guvernul fiind „proprietate personală”.

„Vă dați seama la ce abuz asistăm chiar în prima zi de activitate a acestui Executiv? Ce formă odioasă de presiune pune președintele țării pe aceste ministere, unde are interes personal direct? Am spus încă de aseară ca și-a instalat locotenenții la Palatul Victoria, acest Guvern proprietate personală și iată că astăzi vedem primele sfidări, primele abuzuri, primele presiuni puse de acest președinte dictator pe instituția Guvernului”, a conchis Dăncilă.

Citește și: Lovitură puternică pentru Elena Udrea- Decizia luată de Curtea de Apel în dosarul Hidroelectrica

Klaus Iohannis a participat, marți, alături de premierului Ludovic Orban, la ceremoniile de preluare a mandatelor ministrului de Externe Bogdan Aurescu, ministrului Apărării Nicolae Ciucă, ministrului Justiției Cătălin Predoiu și ministrului de Interne Marcel Vela.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.