DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Președintele României participă, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European, unde se discută despre dezinformarea în contextul alegerilor europarlamentare

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis participă, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, pe agenda de discuții aflându-se, printre altele, combaterea dezinformării în contextul alegerilor pentru Parlamentul European din perioada 23-26 mai și relațiile externe ale UE, informează Mediafax.

Citește și: Ministrul Transporturilor anunță rezilierea contractelor 'acolo unde progresul fizic nu există'

Astfel, potrivit agendei oficiale afișate pe site-ul Administrației Prezidențiale, joi, de la 10.00, ora României, șeful statului va participa la Conferința anuală Transatlantică organizată de AmCham EU, unde va ține o alocuțiune. De la ora 13.00, Iohannis va fi prezent la Summitul Partidului Popular European.

De la ora 16.00, șeful statului va fi prezent reuniunea Consiliului European cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, prima sesiune de lucru și apoi la ui dineu de lucru separat al Șefilor de Stat/Guvern.

„Subiectele aflate pe agenda de discuții a reuniunii Consiliului European se referă, în principal, la aspecte legate de ocupare, creștere şi competitivitate, combaterea schimbărilor climatice, relațiile externe ale Uniunii Europene (UE), dar şi la aspecte legate de combaterea dezinformării în contextul alegerilor pentru Parlamentul European din perioada 23-26 mai a.c. De asemenea, liderii europeni vor discuta în format UE27 despre procesul de retragere a Marii Britanii din UE”, a anunțat Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cu privire la subiectele economice, liderii statelor membre vor face o evaluare a situației economice actuale. Discuțiile referitoare la Piața Unică se vor axa pe aspecte legate de domeniul digital, industrie şi comerț în contextul provocărilor globale, tehnologice şi de securitate. „În acest context, președintele României va pleda pentru continuarea eforturilor statelor membre în direcția consolidării și aprofundării Pieței Unice în toate dimensiunile sale. De asemenea, ținând cont de dezvoltarea accentuată a domeniului digital, președintele Klaus Iohannis va sublinia că o piață digitală puternică este esențială pentru menținerea poziției Europei ca una dintre cele mai importante economii din lume. Referitor la schimbările climatice, liderii statelor membre vor reitera angajamentele asumate prin Acordul de la Paris şi vor aborda aspecte legate de strategia Uniunii pe termen lung privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, menționează Administrația Prezidențială.

De asemenea, liderii europeni vor discuta despre relațiile Uniunii Europene cu China în pregătirea Summitului UE - China din 9 aprilie a.c. „În ceea ce privește combaterea dezinformării, președintele României va evidenția faptul că lupta împotriva acestui fenomen este esențială în contextul apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European. În acest sens, președintele Klaus Iohannis va pleda pentru intensificarea eforturilor la nivelul statelor membre pentru combaterea acestui fenomen, în vederea asigurării unui proces electoral european liber şi corect. Liderii europeni vor aborda, de asemenea, cele mai recente evoluții privind procesul de retragere a Marii Britanii din UE, precum și opțiunile pentru perioada viitoare. Președintele României va sublinia că obiectivul comun este acela de a se evita o retragere dezordonată a Marii Britanii din Uniune, iar țara noastră, în calitatea de Președinție la Consiliul UE, va acţiona pentru finalizarea pregătirilor pentru orice scenariu posibil legat de procesul Brexit. În acest context, Președintele Klaus Iohannis va reitera necesitatea menținerii unității UE27 în cadrul acestui proces”, mai informează Președinția.

Președintele României va participa, joi, la Conferința anuală transatlantică organizată de Camera de Comerț Americană din Uniunea Europeană (AmCham EU). „Cu acest prilej, Președintele Klaus Iohannis va sublinia importanța deosebită a cooperării transatlantice în promovarea libertății și prosperității pe cele două continente. Alături de componenta de securitate, cooperarea strategică dintre UE și SUA, la nivel economic, comercial, dar și tehnologic, reprezintă un element esențial al sustenabilității creșterii economice, precum și baza consolidării competitivității internaționale a țărilor noastre”, conchide sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.RO

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.