Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Transporturilor anunță rezilierea contractelor 'acolo unde progresul fizic nu există'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Razvan Cuc

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a spus, miercuri, că va concedia constructorii care au lucrări întârziate, iar primele măsuri vor fi luate în prima parte a acestui an, informează Mediafax.

Citește și: Florin Susanu va fi noul director general al TAROM (surse)

„Avem anumite tiplogii de companii în România. Sunt unele care vin și lucrează și se mobilizează, iar altele care se duc mai mult pe claim-uri, pe studiatul clauzelor din contractele de execuție, nu prea sunt serioase. Am și spus, de la începutul mondatului că voi sta pe șantiere. O să vedeți, că acolo unde progresul fizic nu există, cu siguranță, vom rezilia contracte”, a afirmat Răzvan Cuc, miercuri seara, într-o emisiune la TVR 1.

Joi, ministrul Transporturilor va vizita Sebeș – Tursa, lotul 1 și lotul 2. De asemenea, în fiecare weekend, va avea o informare.

„Deja am ridicat dronele. Se filmează pe șantiere, ca să prezentăm românilor stadiul lucrărilor, ca să se vadă exact care sunt constructorii serioși și cei neserioși. Acolo unde nu văd că, până într-un termen rezonabil, undeva în luna mai nu s-a avansat din punct de vedere a stadiului fizic, cu siguranță, voi rezilia contracte”, a mai spus Cuc.

Ministrul Transporturilor a menționat că pe perioada primului mandat, ianuarie - octombrie 2017, au fost finalizați 15 kilometri de autostradă, 9 kilometri din Gilău - Nădășelu și a scos la licitație podul peste Someș, pentru a crea legătura cu restul Autostrăzii Transilvania, iar la finele anului 2017 erau gata lucrările la loturile 3 și 4 din Sebeș-Turda, care au fost inaugurate în 2018.

La Pitești – Craiova a fost o problemă legată de contestații, conform sursei citate - au fost scoase la licitație patru loturi, dintre care pentru două au fost semnate contractele, iar pentru altele două nu au fost semnate și a câștigat contestația o firmă care nu a participat la licitație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.