Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele SUA, Donald Trump, este nemulţumit după noul test cu rachete al Coreei de Nord

reuters
N korea, racheta

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a asistat la testul unui "lansator de rachete multiplu", stârnind duminică critici moderate din parte preşedintelui american Donald Trump şi îngrijorarea premierului japonez Shinzo Abe, informează AFP.

Agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA a descris duminică acţiunea drept un "lansator de rachete multiplu de mare dimensiune", "nou dezvoltat" şi caracterizat ca o mare armă de către Kim Jong Un.

Atac puternic al aviației israeliane în Siria. Au fost atacate ținte pentru a împiedica un atac al dronelor iraniene (armată)

Aflat în Franţa, Donald Trump a părut că minimizează importanţa testului. "Nu sunt bucuros (de acest test), însă, încă o dată, el (liderul nord-coreean) nu încalcă niciun acord" asupra testelor, a declarat Trump jurnaliştilor la summitul G7 de la Biarritz.

Statul-Major interarme al Coreei de Sud a descris sâmbătă această încercare nord-coreeană drept lansare a două rachete balistice cu rază scurtă.

Pe de altă parte, premierul japonez Shinzo Abe a estimat că acest test încalcă rezoluţiile ONU şi este "extrem de regretabil".

"Lansarea de rachete balistice cu rază scurtă de către Coreea de Nord constituie o încălcare flagrantă a rezoluţiilor Naţiunilor Unite", a spus Abe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.