Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Turciei nu vrea o zonă de siguranță în Siria care să se transforme într-o 'mlaștină', făcând referire la zona în care operează militarii kurzi

BILD
Recep Tayyip Erdogan

Turcia nu va permite niciodată implementarea unei zone de siguranţă în Siria care se va transforma într-o “mlaştină” precum în nordul Irakului, a informat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan luni, făcând referire la zona în care operează militanţii kurzi, scrie Reuters, relatează News.ro.

Vorbind la un eveniment din Ankara, Erdogan a afirmat că Turcia va colabora cu oricine este dispus să ofere susţinerea logistică pentru o zonă de siguranţă, însă a adăugat că va lua măsuri în Siria dacă promisiunile faţă de Ankara nu vor fi respectate.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, surprinzător, luna trecută că va retrage toate trupele americane din Siria.

Citește și: Un jurnalist critic la adresa guvernului din Nicaragua a plecat în exil în Costa Rica, după ce a primit amenințări

De atunci, Trump şi Erdogan au discutat despre o posibilă zonă de siguranţă care ar putea fi creată de Turcia în Siria în apropierea graniţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.