Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a solicitat Washingtonului predarea liderului forțelor kurde din Siria

kurzi luptatori

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a solicitat Washingtonului să-l predea Ankarei pe liderul forțelor kurde din Siria, Mazloum Abdi, ca reacție la apelul făcut de președintele american Donald Trump pentru lansarea negocierilor cu militanții kurzi, relatează site-ul postului Al Jazeera, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Teodorovici reacționează! ‘PSD e un partid puternic’

Solicitarea președintelui Erdogan vine ca urmare a scrisorii transmise de omologul său american, Donald Trump, pe 9 octombrie, în care acesta preciza voința liderului kurd Mazloum Abdi de a negocia cu Ankara și de „a face concesii pe care nu le-a mai făcut niciodată în trecut”.

Abdi, cunoscut și sub numele de Ferhat Abdi Sahin sau Mazloum Kobane, conduce entitatea militară kurdă Forțele Democrate Siriene, aliată a Washingtonului în lupta împotriva influenței rețelei Stat Islamic și pe care Ankara o percepe ca fiind o grupare teroristă, susținând o mișcare separatistă în interiorul Turciei.

Într-o declarație transmisă joi pentru postul național de televiziune TRT, Erdogan a informat că a cerut ministului turc de Justiție să ia „pașii necesari” extrădării liderului kurd Abdi. „Cu Statele Unite noi avem un acord de extrădare. SUA ar trebui să ni-l predea pe acest om”, a comunicat acesta.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă! ‘Sunt extrem de revoltat’ .

Recep Tayyip Erdogan a făcut afirmațiile privind extrădarea oficialului kurd după ce mai mulți membri ai Congresului amercian au solicitat Administrației de la Casa Albă să faciliteze oferirea de viză lui Mazloum Abdi pentru a putea călători către Washington și să ofere informații legate de situația din Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.