Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele UDMR, despre prezența lui Klaus Iohannis la ședințele de Guvern: Care e problema că se duce preşedintele?

kelemen hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că "nu este o tragedie" că preşedintele Klaus Iohannis conduce şedinţele de Guvern, subliniind că este un instrument politic, constituţional şi şeful statului decide când foloseşte această posibilitate, potrivit Agerpres.

"Conform Constituţiei, sunt situaţii când preşedintele conduce şedinţele de Guvern. Dacă se duce, atunci va conduce şedinţele de Guvern. E un instrument politic, un instrument constituţional şi decide preşedintele când se foloseşte de această posibilitate. E ok până la urma urmei, au mai fost preşedinţi, am mai fost şi la Cotroceni şi am ţinut şedinţe acolo că el nu a avut posibilitatea să se deplaseze, ne-am deplasat noi, deci există această variantă constituţională", a spus Kelemen Hunor, la Parlament.

Citeste si Discuție INCENDIARĂ, în sediul DNA, între Anca Jurma și Florentina Mirică! Jurma: Băi, deci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii!

Întrebat dacă preşedintele poate bloca un proiect de pe ordinea de zi a Guvernului, liderul UDMR a afirmat că, procedural, se pot găsi soluţii.

"Nu-mi dau seama dacă poate sau nu poate. Dacă el prezidează şi nu supune la vot, ar bloca, deci procedural se pot găsi multe soluţii, pentru că preşedintele, dacă se duce acolo, nu se duce pentru un rol decorativ. Constituţia spune în ce situaţii conduce preşedintele şedinţele Executivului, cel care conduce supune la vot punctele de pe ordinea de zi sau discută sau scoate de pe ordinea de zi. (...) Acestea sunt posibilităţile constituţionale şi nu e o tragedie. Care e problema că se duce preşedintele?", a adăugat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a subliniat că tema amnistiei şi graţierii ar trebui să fie scoasă de pe agenda politică şi să nu fie adoptată prin ordonanţă de urgenţă.

"Amnistia şi graţierea fac parte din politica penală a oricărui stat, dar trebuie să facem în aşa fel încât societatea să tolereze, pentru că de acceptat nu o să accepte o astfel de iniţiativă, trebuie să aibă o limită foarte clară până unde te duci şi trebuie să faci prin lege, transparent, discutând. În acest moment nu există şansa, nu există posibilitatea de a discuta raţional, de aceea, din punctul meu de vedere, acest subiect ar trebui să fie scos de pe agenda politică şi oricum nu sub formă de ordonanţă de urgenţă. Acesta este punctul meu de vedere, dar guvernanţii vor lua decizia aşa cum cred că este bine. Nu ne-am consultat cu ei, poate ştie mai bine Dan Barna, că el a discutat", a mai spus Kelemen Hunor.

Discuție INCENDIARĂ, în sediul DNA, între Anca Jurma și Florentina Mirică! Jurma: Băi, deci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.