Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele unui stat UE spune că e ȘOCAT de nivelul de implicare al mafiei italiene: 'A fost acoperită de mafia de stat, de poliţişti, de politicieni'

mafia

Preşedintele slovac, Andrej Kiska, a calificat marţi drept "şocant" nivelul de implicare a mafiei italiene în ţara sa, comentând un raport al serviciilor de securitate pe care l-a cerut după asasinarea ziaristului de investigaţie Jan Kuciak, transmite Reuters.

"Ce am primit m-a şocat literalmente", a scris Kiska într-un articol publicat în cotidianul Dennik N referitor la raportul serviciului de informaţii SIS, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pregătită de Pro TV pentru Antena 1-Ce show va lansa și ce cuplu neașteptat de prezentatori au ales

Potrivit preşedintelui, raportul conţine nume de persoane şi firme implicate în fraude legate de subvenţii şi tranzacţii cu terenuri în ultimii zece ani.

"Şi rezultatul? Nimic. Tăcere. Nicio arestare, nicio acţiune masivă a poliţiei", a notat Kiska, pentru a conchide că, dacă informaţiile din raportul serviciilor sunt adevărate, există un singur motiv pentru această lipsă de acţiune. "Aceşti oameni au fost acoperiţi de mafia de stat, de poliţişti, de politicieni care în mod deliberat nu au lansat investigaţii, ci au ascuns lucrurile sub preş".

Citește și: Lovitură grea pentru Ion Țiriac! ‘Țeapă’ de milioane de euro

În schimb, premierul slovac, Peter Pellegrini, a susţinut că preşedintele a interpretat "greşit" raportul, explicând într-un comunicat că documentul recepţionat de şeful statului la 4 martie a reprezentat "o compilaţie a 12 rapoarte elaborate începând din 2000 privind mai multe presupuse crime" şi "nu a inclus nicio informaţie specifică asupra legăturilor dintre mafie şi guvern".

Jurnalistul Jan Kuciak, care a relatat despre cazuri de fraudă în care au fost implicaţi adesea oameni de afaceri cu conexiuni politice, a fost ucis în luna februarie a.c împreună cu logodnica sa, în locuinţa lor din Bratislava, în timp ce lucra la o investigaţie jurnalistică asupra legăturilor dintre guvernul de la Bratislava şi mafia italiană. Asasinarea lui Kuciak a declanşat o gravă criză politică în Slovacia, care a dus în luna martie la demisia premierului Robert Fico, a doi miniştri de interne şi a şefului poliţiei.

Citește și: Ministerul lui Eugen Teodorovici a reuşit să atragă o sumă uriaşă! Ce va face cu banii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.