Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului a explodat pe bursele internaționale, în urma unor informații: O conductă importantă va fi închisă

sonda petrol

Cotaţia petrolului Brent a urcat luni la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani şi jumătate, în urma informaţiilor că o conductă importantă din Marea Nordului va fi închisă timp de mai multe săptămâni pentru reparaţii, transmite MarketWatch.

Preţurile petrolului sunt susţinute şi de datele economice pozitive, care alimentează aşteptările referitoare la cererea de petrol, compensând o parte din temerile legate de creşterea producţiei în Statele Unite, anunță News.ro.

Citește și: Lovitură GREA pentru un bucureștean: A primit o amendă MARE, după ce i-a înjurat pe jandarmii care l-au protejat pe Dragnea la sediul DNA

Petrolul Brent cu livrare în februarie a cost cotat în creştere cu 1,19 dolari, respectiv cu 1,9%, la 64,59 dolari pe baril, pe platforma ICE Futures Europe.

La bursa de mărfuri din New York, petrolul West Texas Intermediate, cu livrare în ianuarie, a avansat cu 49 de de cenţi, respectiv cu 0,9%, la 57,85 dolari pe baril, după ce săptămâna trecută cotaţia sa a coborât cu aproximatv 1,7%.

Citește și: Vești proaste pentru șoferii care au mașini mai vechi de 10 ani: Vor fi obligați de la 1 ianuarie 2018

Conducta Forties, care transportă petrol din Marea Nordului la o rafinărie din Scoţia, ar putea fi închisă pentru circa trei săptămâni după descoperirea unei fisuri, săptămâna trecută, potrivit BBC News.

Financial Times a relatat că această conductă transportă aproape 40% din producţia de petrol şi gaze a Marii Britanii din Marea Nordului, conectând de uscat 85 de exploatări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.