Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului crește, dar piața are dubii asupra a ceea ce înseamnă noul 'normal'

sonda petrol

Prețurile petrolului au crescut luni, reducând din pierderea de aproape 7% din sesiunile anterioare, deși perspectivele negative ale cererii și o incertitudinile privind creșterea economică globală au limitat câștigurile.

Țițeiul Bent a crescut cu 1,16 dolari, la 59,96 dolari barilul, în timp ce contractele futures au crescut cu 69 de cenți, la 51,11 dolari/baril, scrie Mediafax.

"Este dificil de spus dacă 60 dolari este noul normal, deoarece nu pare a exista vreun „normal” în acest moment", spune Jack Allardyce, analist de petrol și gaze la Cantor Fitzgerald.

Cererea globală de petrol, prognozează Agenția Internațională pentru Energie, se va ridica la 100 de milioane de barili pe an în 2019, crescând cu 1,4 milioane de barili pe zi, însă estimarea este în scădere față de iunie, când a fost de 1,5 milioane de barili pe zi.

Un dolar în creștere, care a redus cererea în economiile emergente, costurile mai ridicate ale împrumuturilor și amenințarea la adresa creșterii economice globale, din cauza sporirii tensiunilor comerciale dintre Statele Unite și China au împins investitorii să renunțe la activele strâns aliniate economiei globale, ca acțiunile sau petrolul.

Numai în noiembrie, fondurile speculative au scos din piața petrolului peste 12 miliarde de dolari.

"2019 va fi un an încurcat pentru piața petrolieră, deoarece grijile legate de perspectiva încetinirii economiei globale șim de supra-aprovizionare vor crește", au declarat luni analistii de la Fitch Solutions.

Fitch a afirmat că este de așteptat ca o reducere a producției, luată în calcul de OPEC pentru reuniunea din 6 decembrie, "poate să nu fie suficientă pentru a contracara forțele ce duc la scăderea prețurilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.