DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, mesaj la trecerea în veșnicie a Episcopului greco-catolic Florentin Crihălmeanu

Basilica.ro
Patriarhul Daniel

Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la trecerea în veșnicie a Preasfinţitului Părinte Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla:

Bucureşti, 13 ianuarie 2021

Către Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla,

Calea Moţilor 26, Cluj-Napoca

Cu tristețe, am primit vestea trecerii subite din această viață a Preasfinţitului Părinte Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

În toată misiunea sa sacerdotală, a fost un păstor erudit, harnic şi blând, pentru clericii şi credincioşii săi, remarcându-se, în acelaşi timp, printr-o temeinică pregătire teologică şi o deschidere sinceră pentru dialogul intercreştin şi pentru valorile tradiţiei bizantine.

Totodată, Preasfinţia Sa a fost sensibil la transformările culturale şi de mentalitate din lumea contemporană, afectată de criză, nu doar în domeniul social, economic şi sanitar, ci, mai cu seamă, în cel spiritual.

În aceste momente de întristare, exprimăm condoleanțe Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla și ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos să odihnească sufletul Episcopului Florentin în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnică să-i fie pomenirea!

† Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.