Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul: Biserica, astăzi, prin această sărbătoare, își manifestă admirația și recunoștința față de aceste femei curajoase

basilica.ro
icoana biserica lumanare

Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul a oficiat sâmbătă Sfânta Liturghie și a sfințit icoanele catapetesmei de la Parohia Marignane, Franța, ocrotită de Sfintele Femei Mironosițe, conform basilica.ro

Episcopul vicar al Europei Occidentale a vorbit despre curajul mironosițelor. „Biserica, astăzi, prin această sărbătoare, își manifestă admirația și recunoștința față de aceste femei curajoase care sunt un model în viața noastră creștină”, a spus ierarhul.

Iar curajul este o virtute creștină. „Și noi, creștinii de astăzi, avem de dat la o parte o piatră mare, asemenea femeilor mironosițe. Această piatră nu reprezintă altceva decât păcatele noastre, pe care trebuie să le dăm la o parte din drumul nostru către Mântuitorul Hristos”.

Nu în ultimul rând, ierarhul i-a felicitat pe credincioși pentru toate realizările avute, în pofida condițiilor de pandemie, în viața administrativă și duhovnicească a comunității din Marignane.

Parohia din Marignane a fost înființată la finalul anului 2019 și este păstorită de părintele Nicolae Dăgău. Comunitatea este localizată în sudul Franței, în apropiere de Marsilia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.