Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preasfințitul Părinte Visarion a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica 'Sf. Ioan Botezătorul' din Băltenii de Sus

basilica.ro

Preasfințitul Părinte Visarion a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Băltenii de Sus, din protopopiatul Tulcea. Slujba a fost urmată de Pomenirea oficiată pentru sufletul Mitropolitului Antonie al Ardealului.

Duminică a fost sărbătoarea Tăierii Capului Sf. Ioan Botezătorul, iar ierarhul a vorbit la Sfânta Liturghie despre viața Sf. Proroc Ioan Botezătorul, despre sfârșitul lui și despre evlavia poporului român, ilustrată de tradițiile pe care acesta i le-a închinat sfântului.

Episcopul Tulcii a oficiat o slujbă de pomenire pentru Înaltpreasfințitul Părinte Antonie, Mitropolitul Ardealului, de la a cărui trecere la Domnul s-au împlinit 16 ani, scrie Basilica.ro.

Înaltpreasfințitul Părinte Antonie Plămădeală a păstorit Mitropolia Ardealului din 1982 până 2005, iar Preasfințitul Părinte Visarion, actualul Episcop al Tulcii, a colaborat cu el timp de opt ani, din funcția de Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Până în urmă cu 12 ani, în Băltenii de Sus nu exista niciun fel de lăcaș de cult. Localitatea este situată pe ambele maluri ale brațului Sf. Gheorghe al Dunării, la numai 20 de kilometri aval de Tulcea. Până în 1964, se numea Carasuhatul de Sus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.