Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Precizări despre un nou referendum pentru independența Scoției: Care e planul

scotia marea britanie

Un al doilea referendum privind independenţa Scoţiei nu ar trebui să fie blocat de viitorul prim-ministru britanic, a afirmat Ruth Davidson, şefa conservatorilor scoţieni, care a oferit astfel un impuls naţionaliştilor ce vizează menţinerea Scoţiei în Uniunea Europeană, transmite luni Reuters.

În Scoţia, 62% dintre votanţi s-au pronunţat pentru rămânerea Marii Britanii în blocul comunitar, iar guvernul de la Edinburgh s-a angajat să întreprindă toate demersurile pentru menţinerea Scoţiei în UE, inclusiv prin organizarea 'foarte probabilă', conform prim-ministrului Nicola Sturgeon, a unui nou referendum privind independenţa provinciei de Regatul Unit, după cel eşuat din 2014.

Citește și: Un bărbat a fost rănit de o rachetă…antigrindină: Cum a fost posibil

'Din punct de vedere constituţional, guvernul Marii Britanii nu ar trebui să-l blocheze, nu', a declarat Ruth Davidson, liderul Partidului Conservator şi Unionist Scoţian, la BBC TV, referindu-se la un eventual al doilea referendum.

Ea a subliniat însă că ar pleda cu toate forţele pentru ca Scoţia să rămână parte a Regatului Unit.

Citește și: A donat spermă în timpul facultății, iar acum își numără copiii: La câți a ajuns

Partidul Conservator şi Unionist Scoţian a devenit, în urma alegerilor din mai a.c., a doua formaţiune în parlamentul de la Edinburgh, în care Partidul Naţional Scoţian (SNP) se află la mică distanţă de o majoritate.

Ruth Davidson a atras atenţia că SNP a adus prematur în discuţie perspectiva unui al doilea referendum privind independenţa, menţionând că, deşi aceste discuţii sunt destabilizatoare, ea nu ar recomanda Londrei să-l respingă pe baze constituţionale.

Citește și: În acest restaurant se intră doar DEZBRĂCAT: Unde se află localul

SNP a reacţionat la afirmaţiile lui Ruth Davidson, notând că acestea marchează o schimbare de poziţie faţă de un al doilea referendum de independenţă.

'Aceasta este o concesie majoră şi semnificativă din partea conservatorilor scoţieni faţă de alegerile pentru parlamentul scoţian din urmă cu mai puţin de 60 de zile, când au declarat că se vor opune unui al doilea referendum şi au susţinut că nu există mandat pentru o astfel de consultare', a afirmat o purtătoare de cuvânt al prim-ministrului scoţian Nicola Sturgeon, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cafeneaua unde cafeaua e servită cu o partidă de sex oral

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.