Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Precizările fostului vicepremier Gabriel Oprea după decizia judecătorului de Cameră preliminară de la Tribunalul București

facebook.com
Gabriel Oprea

Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti la care a ajuns dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, în care inculpat este fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, a stabilit, nedefinitiv, că judecata efectivă a speţei poate începe, după ce a respins toate excepţiile legate de proceduri invocate de apărarea fostului demnitar.

Mai precis, probele colectate de procurorii DNA sunt valide, legal administrate iar ele pot fi administrate în şedinţă publică de judecătorul de caz.

Într-un punct de vedere remis STIRIPESURSE.RO, fostul vicepremier și ministru de Interne susține că NU există nici o legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu și decesului lui Bogdan Gigină, lucru deja decis de ÎCCJ:

”Referitor la informațiile publicate în legătură cu dosarul accidentului din 20 octombrie 2015, facem următoarele precizări:

După cum se cunoaște, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit prin hotărâre definitivă (Incheierea nr. 348 din 8 iunie 2018) că nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu de către domnul Gabriel Oprea, în funcția de vicepremier pentru securitate națională și în cea de ministru al afacerilor interne și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul motociclist.

În rechizitoriu, care este public, se arată foarte clar că viteza de deplasare a automobilului în care se afla ministrul de interne, era sub 60 km/h, deci mai mică decât viteza maximă admisă legal. Tot din rechizitoriu reiese că polițistul a fost atenționat de către colegii de dispozitiv în legătură cu existența gropii în carosabil, așa cum reiese și faptul că groapa respectivă nu era semnalizată potrivit prevederilor legale.

Orice alte informații pot fi solicitate poliției rutiere, care a organizat deplasarea respectivă printr-un plan de măsuri.”, susține Gabriel Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.