Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Precizările IGPR, după ce fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost localizat în Chișinău: 'Nicio ţară nu a furnizat informaţii care să ducă la depistarea lui'

cristian rizea

Fostul deputat PSD Cristian Rizea - dat în urmărire internaţională în urma unei condamnări la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani - a fost localizat la Chişinău, scrie Gândul, care prezintă şi imagini cu fostul parlamentar social-democrat. Conform IGPR, nicio ţară nu a furnizat, prin intermediul canalelor de cooperare poliţienească internaţionale informaţii care să ducă la depistarea lui Cristian Rizea, anunță news.ro.

Citește și: Rareș Bogdan o închide pe Viorica Dăncilă: Stă între patru pereți, pentru că pe stradă este huiduită și apostrofată .

”Referitor la urmaritul international Rizea Cristian, facem precizarea că această persoană figurează dat în urmărire naţională şi internaţională. Până în acest moment, nicio ţară nu a furnizat, prin intermediul canalelor de cooperare poliţienească internaţionale informaţii referitoare la depistarea acestuia”, a transmis Poliţia Română.

Gândul relatează că Rizea ar fi închiriat un apartament într-un luxos complex rezidenţial din Chişinău, situat pe strada Bucureşti, un complex securizat, cu parcare subterană.

Potrivit aceleiaşi surse, pentru a nu fi recunoscut, şi-a lăsat barbă, şi-a acoperit mereu capul cu o şapcă şi, înainte de a ieşi din bloc, se asigura că nu are filaj, iar întâlniri nu a avut decât foarte puţine, zilnic având aproape acelaşi program.

Rizea deţine şi cetăţenia moldovenească, obţinută rapid şi cu ajutorul unor oficiali PSD care au avut legături în zona de putere de la Chişinău, scrie Gândul.

Zilnic, fostul deputat PSD îşi duce fiul la o şcoală de limba engleză, pe un bulevard cunoscut din capitala Moldovei, la numărul 45/A, o şcoală unde taxa anuală este de aproximativ 6.000 euro. Rizea conduce un Range Rover în două culori, înmatriculat în Moldova cu număr scurt, preferenţial. Cumpărăturile şi le face, la un interval de câteva zile, la supermarketul Nr. 1 de pe strada Lev Tolstoi.

Citește și: Cutremur în piață! Cinci giganți se retrag din România

Fostul deputat Cristian Rizea, trimis în judecată de DNA alături de omul de afaceri Lucian Colţea, care i-ar fi dat 300.000 de euro ca să intervină la RAAPPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu, a fost condamnat în 18 martie la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

În 19 martie, după ce nu s-a predat, a fost dat în urmărire internaţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.