Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREDICATORII URII sunt demascaţi în Danemarca

coran

Danemarca a publicat marţi o listă neagră pe care a inclus şase cetăţeni străini, acuzaţi că predică ura, dintre care cinci predicatori musulmani şi un pastor evanghelist islamofob, cărora li s-a interzis intrarea pe teritoriul danez pe o durată de doi ani care ar putea fi prelungită, informează AFP, conform agerpres.

Pe această listă figurează doi saudiţi, doi americani, printre care pastorul Terry Jones care s-a făcut remarcat dând foc unor exemplare de Coran în 2011, un canadian şi un sirian.

TRAFIC de organe în favoarea şeicilor arabi. Poliţia a destructurat o întreagă reţea

Această listă trebuie să trimită 'un semnal clar, potrivit căruia predicatorii religioşi radicalizaţi nomazi care încearcă să submineze democraţia şi valorile noastre fundamentale de libertate şi de drepturi ale omului nu sunt bineveniţi în Danemarca', a anunţat într-un comunicat Ministerul pentru Imigraţie şi Integrare de la Copenhaga.

Guvernul danez de centru-dreapta îi 'vânează' sistematic pe cei cu opinii radicale, anunţând elaborarea acestei liste negre după difuzarea, în martie 2016, a unui documentar realizat cu camera ascunsă despre predicile radicale în moscheile daneze.

Iniţiativa guvernului a fost aprobată de principalele partide ale ţării, atât de social-democraţi, cât şi de Partidul Poporului Danez (dreapta, antiimigraţie).

În 2015, un tânăr danez de origine palestiniană, care s-a convertit la islamul radical în închisoare, a ucis două persoane: un realizator venit la o dezbatere cu privire la islam şi la libertatea de exprimare, şi un evreu în exteriorul unei sinagogi din Copenhaga.

Bombardarea Siriei, cireaşa de pe tort la cina dintre Trump şi Xi Jinping: 'Acum suntem la desert'

În acelaşi an, unui marocan i s-a retras cetăţenia daneză, obţinută în 1988, pentru că, între altele, a difuzat cărţi ale unui predicator apropiat organizaţiei jihadiste Al-Qaida.

Danemarca a fost în 2005 ţinta unor violente manifestaţii ale musulmanilor din întreaga lume, după publicarea în cotidianul Jyllands-Poesten a unor caricaturi cu profetul Mahomed.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.