Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Predoiu: Din punctul de vedere al MAE, la alegerile prezidenţiale din 2009, totul a fost impecabil

catalin predoiu

Din punctul de vedere al MAE, la alegerile prezidenţiale din 2009, totul a fost impecabil, a declarat marţi deputatul PNL Cătălin Predoiu, care a condus ca interimar Ministerul de Externe în perioada acelui scrutin. "În 2009, la 1 octombrie, am fost numit în funcţia de ministru interimar al Afacerilor Externe şi aproximativ 4 luni, până în decembrie 2009, am exercitat acest mandat cumulând şi pe cel de ministru al Justiţiei. Am instituit un comitet de lucru de nivel managerial şi tehnic din 9 membri, toţi angajaţi în MAE, prezidat de secretarul de stat Eugen Tomac, care s-a ocupat de aspectele tehnice ce ţineau de obligaţiile legale în procesul electoral în Diaspora", a spus Predoiu, la audierile din cadrul Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009, conform Agerpres.

El a adăugat că în 2009, la alegerile prezidenţiale, s-a mărit numărul de secţii de votare din afara ţării în comparaţie cu anul 2008 când au fost alegeri parlamentare. "La momentul alegerilor prezidenţiale din 2009 a fost un record în ceea ce priveşte stabilirea secţiilor de votare. În 2008 erau 190 de secţii, iar în 2009, la alegerile prezidenţiale, în afara graniţelor ţării au fost 294 de secţii de votare în 92 de ţări. Numărul de secţii de votare a fost stabilit în urma solicitărilor misiunilor diplomatice şi a comunităţilor de români aflaţi în afara graniţelor ţării, nu a fost o decizie arbitrară a MAE", a menţionat el.

Predoiu a arătat că atât el, cât şi comitetul tehnic din minister s-au plasat pe linia echidistanţei politice. "Nu a existat niciun fel de ingerinţă politică, nici în MAE, nici la nivelul acestui grup de lucru. Mai mult decât atât, sunt extrem de impresionat de profesionalismul ambasadorilor şi şefilor de misiuni diplomatice şi al personalului din centrala MAE în zilele de alegeri. În cele două weekend-uri s-a dormit în saci de dormit pe culoarele MAE, oamenii au făcut trei schimburi, s-au ajutat unii pe alţii, erau doamne care aveau copii acasă, au venit, au plecat, ca totul să iasă impecabil şi vă spun că, din punct de vedere al MAE, totul a fost impecabil", a încheiat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.