Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Predoiu: Ponta comite o ilegalitate

predoiu

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a declarat, miercuri, ca a treia rectificare bugetara prezentata de premierul Victor Ponta este "netransparenta" si "ilegala" deoarece ar încalca legea responsabilitatii fiscale si legea privind finantele publice, care permit doar doua rectificari pe an.

"Domnul Ponta ne-a prezentat o rectificare bugetara pe 2014, a treia pe 2014, ceea ce reprezinta o ilegalitate, deoarece încalca legea responsabilitatii fiscale 69/2010 si pe cea a finantelor publice 500/2002, care permit doar doua rectificari pe an. Este o rectificare netransparenta, facuta fara dezbateri publice si parlamentare, fara analiza si fara control democratic al Parlamentului", a spus Predoiu, potrivit Mediafax.
El aratat ca Ponta prezinta un excedent bugetar care de fapt reprezinta "un minus de 1,9 miliarde de lei de la investitii".
Potrivit lui Catalin Predoiu, încasarile bugetare pe primele 10 luni sunt de 6,5% fata de 8,5% prevazut în buget, iar ponderea veniturilor bugetare în PIB este de 26%, "mult sub media europeana".
Liderul PNL a aratat ca acciza calculata la cursul de 4,74 lei/euro si acciza suplimentara de 7 eurocenti pe litru nu au avut alt efect decât perturbarea mediului de afaceri.
Catalin Predoiu a mai spus ca încasarile din TVA si colectarea veniturilor din impozitul pe salarii reprezinta "un dezastru".
"Concluzia este ca nu avem de a face cu un excedent real, ci cu o operatiune contabila la nivel de buget", a adaugat Catalin Predoiu, aratând ca PNL îi cere Guvernului Ponta, "atât cât mai ramâne la Palatul Victoria", sa revizuiasca master planul pentru transporturi.

Citeşte şi: Lovitură pentru Guvernul Ponta: Rectificarea bugetară este ilegală

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.