Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul Capitalei, despre scandalul deșeurilor: 'Soluţiile tehnice urmează. Evident şi o nouă groapă de gunoi'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Alin Stoica

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că este avută în vedere, împreună cu Guvernul, modificarea legislaţiei privind depozitarea deşeurilor astfel încât să fie permisă depozitarea acestora şi în altă parte, decât pe raza a unităţii administrativ teritoriale, cum ar fi în judeţele limitrofe. El a adăugat ca va trebui să existe şi o nouă groapă de gunoi, fiind „un lucru absolut necesar care nu a fost luat în considerare în ultimii 20 de ani”.

„Am avut discuţiile necesare pentru a rezolva o parte dintre blocajele care sunt astăzi şi cu siguranţă soluţiile tehnice urmează. Nu pot să dau mai multe amănunte acum”, a afirmat miercuri Alin Stoica.

Întrebat dacă este luată în calcul şi modificarea, cu ajutorul Guvernului, a HG 349 privind depozitarea deşeurilor, prefectul Capitalei a răspuns: „La depozitele de deşeuri, da”.

„S-a discutat acest lucru pentru că Bucureştiul are o situaţie particulară să se permită şi cu siguranţă se va face acest lucru – depozitarea deşeurilor să fie şi în altă parte decât pe raza a unităţii administrativ teritoriale. Asta înseamnă că vor fi soluţii pentru depozitarea deşeurilor şi în altă parte, în judeţele limitrofe sau în colaborare cu Ilfov. Evident şi o nouă groapă de gunoi. Este un lucru absolut necesar care nu a fost luat în considerare în ultimii 20 de ani. Deci da, va trebui”, a completat Stoica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.