Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul Capitalei le-a dat sarcină primarilor de sector: Toți trebuie să ia măsuri pentru a reduce poluarea aerului

Institutia Prefectului Bucuresti
Toni Grebla

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, cere primarilor din Capitală măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului. Primăria Capitalei și cele de sector au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor din Planul Integrat de Calitate a Aerului.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, solicită Primarului General și Primarilor de Sector să ia toate măsurile care se impun pentru îmbunătățirea calității aerului în Municipiul București, în acord cu angajamentele asumate de către autoritățile publice locale pentru protejarea populației, anunță Prefectura Capitalei, scrie Mediafax.

„Decizia a fost luată în ședința de joi a Colegiului Prefectural, condus de prefectul Toni Greblă, în calitate de președinte, care a constat că Primăria Generală a Capitalei și Primăriile de Sector nu au implementat măsurile prevăzute în Planul Integrat de Calitate a Aerului (PICA) în Municipiul București. Planul Integrat de Calitate a Aerului a fost aprobat printr-o Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București și prevede măsuri de implementare cu termene de realizare, pentru perioada 2018-2022, care trebuie să asigure reducerea poluării aerului în Capitală”, potrivit comunicatului de presă.

În ședința de joi a Colegiului, prefectul a fost informat de către Comisariatul Municipiului București al Gărzii Naționale de Mediu că au fost efectuate controale pentru analizarea stadiului implementării măsurilor din Planul Integrat de Calitate a Aerului în Capitală.

„Pentru nerealizarea în totalitate și la termen a măsurilor din Planul Integrat de Calitate a Aerului, Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector au fost sancționate contravențional cu amenzi succesive în anii 2020, 2021 și 2022, în conformitate cu prevederile art. 79, alin. 5 din Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător. Astfel, s-a constatat că Primăria Municipiului București nu a achiziționat 100 de troleibuze, 100 de tramvaie şi, suplimentar, 100 de autobuze electrice, asumate prin Planul Integrat de Calitate a Aerului; nu a realizat benzi unice dedicate transportului public şi vehiculelor de intervenție pentru arterele pe care există trasee de transport public; nu a amenajat în totalitate căi proprii de circulație pentru biciclete (piste, benzi), inclusiv în zonele de agrement; nu a modernizat toate centralele termice de cvartal, iar acestea nu au fost dotate cu arzătoare cu emisii reduse de poluanți. În ceea ce privește proiectele de gestionare a traficului şi mobilităţii urbane prin care au fost stabilite proiecte majore de infrastructură rutieră cu termen scadent 2022, s-a constatat că acestea sunt într-o fază incipientă, iar unele lucrări au fost abandonate”, se menționează în comunicat.

Conform sursei citate, primăriile de sector nu au modernizat şi nu au extins arterele de circulație asumate în Planul Integrat de Calitate a Aerului, nu au asigurat salubrizarea eficientă a arterelor de circulație, respectiv nu au aspirat și nu au spălat arterele de circulație pentru reducerea resuspensiei materialelor sedimentabile. De asemenea, nu au fost reabilitate în totalitate clădirile asumate prin PICA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.