Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul din Covasna, REACȚIE în scandalul steagului negru arborat de Ziua Imnului la Sfântu Gheorghe: Nu există o sancțiune

Facebook.com
steag negru primarie sf ghe

Sebastian Cucu, prefectul din Covasna, susține că nu există nicio prevedere legală pentru sancționarea arborării steagului negru la Primăria Sfântu Gheorghe, menționând că ar fi putut fi ridicat de sâmbătă seara pentru a fi evitate interpretările.

”O astfel de faptă era prevăzută ca infracțiune până la modificarea codului Penal în 2014, după care a fost abrogată. La momentul acesta nu există infracțiunea de ofensă adusă însemnelor naționale. Instituția Prefectului poate aplica amendă pentru nearborarea drapelului României. O asemenea faptă, care reprezintă o ofensă adusă însemnului național, era pedepsită din punct de vedere penal, însă a fost abrogată, iar la acest moment nu există o sancțiune. Nici măcar la nivel contravențional”, a spus Sebastian Cucu pentru Mediafax.

Din cunoștințele sale, drapelul a fost pus de vineri, după moartea unei persoane distinse cu premiul ”Pro Urbe”, însă consideră că putea fi luat jos sau să fi fost pus într-un alt loc, nu lângă tricolor, potrivit sursei citate.

”Am înțeles că mobilul pentru care a fost pus acest drapel este pentru că a decedat o persoană distinsă cu premiul Pro Urbe. E un premiu care se acordă de către Consiliul Local. Asta are mai puțină importanță pentru că drapelul a fost pus de vineri, aseară putea fi luat pentru a nu se mai crea niciun fel de interpretare având în vedere că e Ziua Imnului Național”, a mai spus prefectul de Covasna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.