Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul din Galați, fără mască în timpul unei inspecții: prima reacție a oficialului

Reuters
masca chirurgicala masti

Prefectul județului Galați, Gabriel Avramescu, a postat pe Facebook fotografii în care apare, în timpul unei inspecții, fără mască, deși el conduce Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, instituția care a impus, în premieră naţională, obligativitatea purtării măştii de protecţie. Prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avramescu, şi secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Gerge Scarlat, însoţiţi de conducerea ANIF, au efectuat o inspecţie a sistemelor de irigații din Galaţi. Acţiunea a avut loc sâmbătă şi ulterior prefectul a prezentat rezultatele inspecţiei pe Facebook, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Un jurnalist rupe tăcerea: ‘Cum promovează liberalii în funcții ”penalii” de altădată’

„În cursul zilei de ieri (sâmbătă-n.r.) am efectuat o vizită în judeţul Galaţi, alături de George Scarlat, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi conducerea Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare- Galaţi. Scopul acestui demers a fost verificarea sistemelor de irigaţii, starea reală în care sunt acestea, felul în care se respectă protocoalele încheiate cu utilizatorii sistemelor şi mai ales care sunt problemele actuale cu care se confruntă fermierii gălăţeni”, a scris Gabriel Avramescu pe Facebook.

Postarea este însoţită de mai multe fotografii în care reprezentantul Guvernului în teritoriu nu poartă mască de protecţie, deşi este cel care a iniţiat această măsură. În plus, din fotografiile postate pe Facebook reiese faptul că participanţii nu ar respecta recomandarea specialiştilor privind distanţa de 2 metri între persoane.

Citește și: Dancă: ‘Important este ca oamenii să înțeleagă’. Ce se întâmplă după 15 mai? Starea de urgență ar putea fi prelungită

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Gabriel Avramescu se apără şi spune că nu trebuie să poarte mască pe câmp sau în clădiri dezafectate.

„Am fost împreună cu secretarul de stat George Scarlat şi cu conducerea ANIF pe teren să verificăm sistemul de irigaţie. Este o poză făcută în spaţiul public, pe câmp, iar cealaltă în care se invocă că ar fi un spaţiu închis este o staţie dezafectată a Federaţiei Covurlui. Prin hotărârea Comitetului Judeţean este vorba despre spaţii publice în care se desfăşoară activităţi, ori acolo era o staţie închisă de la Tudor Vladimirescu. Nu este un spaţiu destinat activităţii cu publicul. Eu de fiecare dată când merg la birou sau când dau declaraţii port mască”, a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avramescu.

Citește și: Toți părinții trebuie să știe asta! De ce fac copiii forme ușoare de COVID 19? Vezi ce spun medicii

Prefectul Gabriel Avramescu este preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, instituție care a impus, în premieră naţională, obligativitatea purtării măştii de protecţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.