Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul Capitalei îl contrazice flagrant pe Florin Cîțu: Nu atingem obiectivul de vaccinare în toamnă, în ritmul actual din București

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Alin Stoica

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat luni la Digi24 că dacă se păstrează actualul ritm de vaccinare în București nu va atinge obiectivul în toamnă, care este de 1,2-1,3 milioane de oameni vaccinați la sfârșitul lunii august. Afirmația vine după ce premierul Florin Cîțu a afirmat în aceeași seară, la TVR1, că vaccinarea este nu doar un succes, dar a întrecut așteptările și până acum a decurs mai bine decât au estimat organizatorii.

„Nu suntem deocamdată acolo unde ar trebui să fim pentru a ajunge la o vaccinare suficient de bună până în toamnă. Dacă se păstrează ritmul actual nu atingem obiectivul”, a spus Alin Stoica, la Digi24.

Dacă la nivel național, obiectivul este vaccinarea a 10 milioane de oameni până în septembrie, în București acesta este de 1,2-1,3 milioane, susține prefectul Capitalei.

„Până acum avem cam 20% vaccinare și trendul este urcător, am văzut o creștere a numărului de vaccinări la 13-14.000, acum în ultima zi a scăzut un pic. Sperăm să crească în continuare spre 20.000 pentru a fi siguri că atingem obiectivul”, a mai spus Alin Stoica.

Acesta a anunțat că pentru atingerea obiectivului capacitatea de vaccinare va crește. Astfel, vor fi deschise centre de vaccinare din mașină și va fi organizat între 7 și 9 mai un maraton al vaccinării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.