Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectura Bistrița-Năsăud anunţă că se poate circula fără declaraţie, cu excepţia a 3 comune din zona montană

bbj.hu
carantina

Prefectura Bistriţa-Năsăud a anunţat vineri că, în conformitate cu noile precizări în legătură cu deplasările în afara municipiilor, pe o rază de 30 de kilometri, în judeţ se va putea circula fără declaraţie pe propria răspundere, cu excepţia a trei comune aflate la poalele Munţilor Rodnei, potrivit Agerpres.

"Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă la nivel naţional, prin precizările formulate de comandantul acţiunii, dr. secretar de stat Raed Arafat, aduce clarificări în ceea ce priveşte considerarea zonei metropolitane, în contextul măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă. Astfel, se comunică faptul că se ia în considerare teritoriul administrativ al municipiilor, precum şi o zonă de 30 kilometri ca perimetru în jurul acestor unităţi administrativ-teritoriale, dar nu mai mult de limita judeţului. Prin urmare, s-a identificat aria perimetrală de 30 de kilometri aferentă limitei municipiului Bistriţa, pentru a se stabili clar unde au nevoie cetăţenii judeţului de declaraţii pe propria răspundere", a anunţat Prefectura prin intermediul unui comunicat de presă.

În această arie perimetrală nu s-au încadrat trei comune din zona montană, Lunca Ilvei, Romuli şi Şanţ, pentru deplasarea către acestea fiind nevoie în continuare de declaraţie pe propria răspundere şi de menţionarea scopului deplasării.

În judeţ nu există nicio zonă metropolitană constituită oficial în jurul municipiului Bistriţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.