Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pregătiri de război - Ambasada SUA le solicită cetățenilor să părăsească de URGENȚĂ Irakul

MiddleEst
arabia saudita iran yemen irak

Ambasada SUA de la Bagdad a recomandat cetățenilor americani să să părăsească "imediat" Irakul, în contextul în care regimul de la Teheran a promis că va răzbuna asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, liderul Forțelor Quds, relatează site-ul agenției Reuters.

Citește și: SONDAJ CURS - Sprijin fragil al populației pentru alegerile anticipate

"Din cauza tensiunii crescute din Irak și din regiune, Ambasada SUA îndeamnă cetățenii americani să țină cont de atenționarea pentru călătorii din ianuarie 2020 și să părăsească imediat Irakul", se arată într-un comunicat publicat vineri de reprezentanța americană de la Bagdad.

Qassem Soleimani, șeful Forțelor Quds din Iran, a fost ucis într-un atac aerian care a fost lansat de trupele americane asupra convoiului în care acesta se afla pe aeroportul din Bagdad, a anunţat vineri Pentagonul.

Generalul, care a condus aripa internațională a Gărzilor Revoluționare și a avut un rol cheie în războaiele din Siria și Irak, a dobândit statutul de celebritate acasă și în străinătate. De asemenea, a contribuit în mod semnificativ la răspândirea influenței iraniene în Orientul Mijlociu.

Ayatollahul Ali Khamenei liderul suprem al Iranului, a amenințat vineri că asasinarea liderului Forțelor Quds, generalul Qassem Soleimani, va dubla motivația rezistenței împotriva Statelor Unite și Israelului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.