Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preia Turcescu PMP-ul?

Robert Turcescu

Până în această campanie, oricine putea observa că PMP are un singur comunicator: Traian Băsescu. El dădea tonul, făcea agenda partidului și încerca să impună temele pe agenda publică. Ceilalți lideri ai partidului erau pe post de ecou. Retransmiteau mesajele fostului președinte atât cât se pricepeau. Tomac și ceilalți lideri din conducerea centrală reușeau cu greu să transmită un mesaj. Singurul care mai ieșea în evidență era Siegfried Mureșan, dar acesta comunica mai mult pe teme europene, teme care nu reușesc să se facă atractive în spațiul public românesc, decât în anumite momente.

Odată cu lansarea în cursă pentru funcția de Primar General, Robert Turcescu a început să iasă în evidență și să se profileze și în interiorul PMP-iștilor. Cu o campanie bună, combativ, dinamic, fostul ziarist a reușit să dea o pată de culoare și să dinamizeze activitatea popularilor din București. Deși a plecat cu un handicap în cursa pentru Primăria București-lansare întârziată, Turcescu a reușit să se marketeze destul de bine pentru un candidat care, totuși, rămâne outsider. Turcescu a reușit să sară peste scorul partidului.

După aceste alegeri locale, Robert Turcescu va putea deveni un lider al PMP. Nu va conta atât scorul pe care îl va lua, ci faptul, că a dovedit că poate ieși din pielea de ziarist pentru a deveni om politic. Va putea deveni o piesă importantă în angrenajul PMP și de ce nu, va putea la un moment dat să facă rocada cu Traian Băsescu.

Fostul președinte a căutat de multe ori să își formeze un „urmaș”. Se pare că acum a găsit unul în persoana lui Turcescu, care să poată și să tragă partidul, să fie un vector de comunicare. Robert Turcescu poate fi mai mult decât ecoul lui Băsescu, poate fi chiar cel care să impună teme pe agenda publică.

Traian Băsescu știe că epoca politicienilor de tip vechi se apropie de sfârșit. Este un politician rece și va avea forța necesară să facă un pas în spate pentru ca proiectul său – PMP – să meargă mai departe. Așadar, oricând, după alegerile locale, putem să ne așteptăm la o rocadă între fostul președinte, care ar putea deveni un fel de președinte de onoare, și Robert Turcescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.