Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prelevare multi-organ şi multi-ţesut, la Spitalul Militar Central 'Dr. Carol Davila'

Provita
Organe umane transplant

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" a anunţat, marţi, realizarea celei de-a doua prelevări multi-organ şi multi-ţesut de la o pacientă în vârstă de 80 de ani, internată în stare critică în Secţia ATI şi care fusese declarată în moarte cerebrală în data de 19 august, conform protocoalelor naţionale în vigoare.

"În urma discuţiilor purtate cu familia de către dr. Andreea Şerbu, medic specialist ATI, înlocuitor al coordonatorului Programului naţional de transplant la nivelul SUUMC, s-a obţinut acceptul pentru donarea de organe", se precizează într-un comunicat al spitalului transmis Agerpres.

În data de 20 august, echipe medicale specializate au efectuat prelevarea de organe. Specialişti de la Institutul Clinic Fundeni au prelevat ficatul şi de la Spitalul Clinic Colentina - ţesut osos, tendinos şi cartilagii.

"Echipa medicală s-a confruntat cu un management dificil al cazului, periprocedural, fiind vorba de o pacienta vârstnică", se explică în comunicat.

Echipa ATI care a asigurat suportul vital necesar întregii proceduri a fost compusă din dr. Andreea Şerbu, dr. Adrian Zaciu şi medicii rezidenţi Laura Ristoiu, Nedelcu Roxana şi Cîţu Carla. Menţinerea donatoarei aflată în moarte cerebrală a fost asigurată de conf. univ. dr. Mădălina Duţu, medic primar ATI.

Spitalul Universitar de Urgenţă "Dr. Carol Davila" mulţumeşte tuturor familiilor care, "deşi s-au aflat în momente extrem de dificile, au acceptat să dea o şansă la viaţă semenilor aflaţi în moment de cumpănă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.