Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preluarea fabricii Popeci Utilaj Greu din Craiova de către omul de afaceri Gruia Stoica ajunge în instanță: O companie rusă a intrat în ecuație

Radu Pop
Grampet
Gruia Stoica

Preluarea fabricii Popeci Utilaj Greu din Craiova de către omul de afaceri Gruia Stoica ajunge în instanță: O companie rusă a intrat în ecuație

Gruia Stoica, proprietarul Grampet Grup, era aproape de a finaliza o achiziție surprinzătoare: să preia fabrica Popeci Utilaj Greu deținută de Constantin Popeci. Totuși, tranzacția s-a complicat semnificativ odată cu implicarea companiei ruse Transmashholding, iar Popeci a cerut un preț mai mare.

Acum, atenția întregului mediu de afaceri românesc este concentrată pe un proces important la Tribunalul Dolj: conflictul dintre doi actori importanți din industria logistică și a utilajelor grele.

Omul de afaceri Gruia Stoica intenționează să achizționeze Popeci Utilaj Greu, însă a apărut un blocaj de moment.

Totuși, între compania Grampet Logistics și proprietarul fabricii Popeci Utilaj Greu, Constantin Popeci, ar fi existat, spun sursele Gândul, un angajament scris pentru preluarea integrală a pachetului de acțiuni, iar acest angajament a fost înscris la Registrul Comerțului.

Potrivit surselor Gândul, apropiate acestei tranzacții, tranzacția este blocată, în acest moment, din cauza apariției – pe ultima sută de metri – a unor competitori deciși să mute piesele în așa fel încât să preia avantajul. Este vorba despre investitori din Rusia și Moldova care au lucrat în conducerea companiei-mamut Transmasholding din… Rusia.

Numai că la Tribunalul Dolj a fost deschis dosarul nr. 2799/63/2024, prin care Grampet Logistics solicită îndeplinirea respectivei promisiuni de vânzare-cumpărare.

Conform surselor citate, conflictul își are rădăcinile chiar în acel angajament scris între cele două companii, referitor la preluarea unui pachet semnificativ de acțiuni deținut de Constantin Popeci.

„Inițiativa, care promitea să aducă o nouă dinamică pe piață, s-a împotmolit atunci când Popeci a solicitat o sumă suplimentară față de cea inițial stabilită, ducând la escaladarea tensiunilor între părți.

Acești noi actori, despre care se crede că au legături anterioare cu conducerea Transmashholding, un gigant rusesc în industria feroviară, au adus o nouă perspectivă asupra valorii pachetului de acțiuni disputat”, au dezvăluit sursele citate.

Înregistrarea acestui litigiu la Registrul Comerțului confirmă faptul că această tranzacție este un „grea” și semnalează, totodată, o potențială schimbare de strategie în rândul companiilor implicate.

Aceleași surse confirmă și interesul altor entități din sfera industriei pentru deznodământul acestei tranzacții aflate în impas. În același timp, analiștii de afaceri urmăresc cu atenție desfășurarea evenimentelor, în vreme ce avocații taberelor încearcă să anticipeze argumentele care vor fi prezentate în instanță de adversari.

„Această confruntare marchează un moment crucial pentru ambele companii – Grampet Logistics, parte a Grampet Grup, deținut de omul de afaceri Gruia Stoica, și Popeci Utilaj Greu – și poate avea implicații semnificative asupra dinamicii de putere în industria utilajelor grele și a logisticilor din România.

Rămâne de văzut dacă una din cele mai importante fabrici din Craiova va ajunge pe mana rușilor sau dacă omul de afaceri Gruia Stoica va avea, în ultimă instanță, câștig de cauză”, au mai declarat surse apropiate acestei tranzacții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.