Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Constatarea premierului: 'Au trecut patru ani de la protestul din 10 august. Vom pune la dispoziţia Justiţiei tot ceea ce este necesar' - VIDEO

inquamFOTO/Octav Ganea
10 august jandarmi

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că au trecut patru de ani de la protestul din 10 august în care "oameni nevinovaţi au căzut victime unor violenţe nejustificate", adăugând că actuala coaliţie garantează dreptul la liberă exprimare şi nu va permite ca astfel de proteste să degenereze în violenţe.

Nicolae Ciucă a afirmat, la începutul şedinţei de Guvern, că de la nivelul Executivului va fi pus la dispoziţia Justiţiei tot ceea ce este necesar ca dosarul 10 august să fie finalizat.

"Au trecut patru ani de la protestul din 10 august, în care oamenii nevinovaţi au căzut victime unor violenţe nejustificate. Vreau să dau garanţia că şi să asigur că actuala coaliţie de guvernare garantează dreptul la liberă exprimare şi că niciodată nu vom permite ca astfel de proteste să degenereze în violenţe. Garantez, de asemenea, de la nivelul Guvernului, că vom pune la dispoziţia Justiţiei tot ceea ce este necesar, astfel încât dosarul de investigare a celor întâmplate să poată fi dus la capăt. Astfel, cei care sunt vinovaţi de evenimentele petrecute în urmă cu patru ani să răspundă în faţa legii”, a transmis premierul, relatează News.ro.

El a menţionat că Jandarmeria reprezintă o instituţie fundamentală, iar cei care se fac vinovaţi trebuie să fie traşi la răspundere.

"Doresc, de asemenea, să subliniez că Jandarmeria reprezintă o instituţie fundamentală în arhitectura statului şi că are menirea principală să asigure tot ceea ce este necesar pentru siguranţa cetăţeanului, iar cei care se fac vinovaţi de exces sau abuz în exercitarea atribuţiilor funcţionale trebuie să fie traşi la răspundere, în conformitate cu prevederile legale”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.