Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: premierul Benjamin Netanyahu amână reforma judiciară; termen stabilit pentru vara următoare

expressandstar.com
benjamin netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost de acord să amâne reforma judiciară până în vară, a anunțat partidul de extremă dreapta Otzma Yehudit într-un comunicat publicat luni, transmite Times of Israel. Anunțul vine în contextul în care lângă Parlament sunt în desfășurare proteste masive, o parte din manifestanți mărșăluind spre casa lui Netanyahu. De asemenea, e de așteptat ca și Benjamin Netanyahu să facă un anunț oficial în acest sens.

Ministrul Justiției, Yariv Levin, a declarat luni că va respecta decizia lui Netanyahu de a îngheța legislația privind propunerea de lege a Guvernului de modificare a componenței Comitetului de numiri judiciare din Israel.

„În calitate de membru al Likud, respect orice decizie pe care o ia premierul Netanyahu cu privire la procesele legale ale reformei judiciare. Aceasta, din conștiința faptului că o situație în care fiecare face ce vrea poate duce la căderea Guvernului și la prăbușirea Likud-ului", a declarat Levin într-un comunicat.

În schimb, partidul spune că Netanyahu a fost de acord ca formarea unei „gărzi naționale" civile, dorită pentru a spori siguranța publică; măsursa ar urma să fie aprobată în următoarea ședință de cabinet. Noua gardă va fi plasată în subordinea Ministerului Securității Naționale al lui Ben Gvir, se arată în declarație, care atașează o promisiune scrisă a premierului. Ben Gvir a amenințat că va părăsi guvernul, punând în pericol coaliția, dacă Netanyahu va întrerupe revizuirea, așa cum se așteaptă ca premierul să facă.

I se cere demisia lui Benjanmin Netanyahu

Fostul șef al Mossad-ului, Tamir Pardo, la o conferință a comandanților pentru securitatea Israelului, a cerut demisia actualului premier: „Îi fac apel la Netanyahu să demisioneze acum. Ai înfipt un cuțit în spatele națiunii chiar și în legea naționalității. Acesta este un guvern rasist și misogin, care pune în pericol democrația. Gallant a avertizat despre pericolele de securitate așa cum era de așteptat de la el și, în loc să asculți, l-ai concediat”, a spus fostul oficial, transmite postul de televiziune N12.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.