Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră: CSM îl salvează pe Lucian Onea în baza hotărârii CJUE - ÎCCJ are ultimul cuvânt

Inquam Photos / George Calin
lucian onea parchetul general

Consiliul Superior al Magistraturii - Secția pentru Procurori în materie disciplinară a constatat în ședința din 19 mai 2021 nulitatea acțiunii disciplinare  inițiată de Inspecția Judiciară în cazul procurorului Lucian Onea. Potrivit unor surse, decizia a fost luată în baza hotărârii CJUE de marți. Cuvântul final îl are Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Admite excepția nulității absolute a rezoluției exercitate a acțiunii disciplinare nr. 5609/1391/DIP/2018 din data de 28 februarie 2019.

Constată nulitatea acțiunii disciplinare formulată de Inspecția Judiciară împotriva pârâtului Onea Lucian Gabriel, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. b) din legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Cu drept de recus în 15 zile de la comunicare, la completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție”, se arată în hotărâre.

Citește și: Avocatul Toni Neacşu: 'Decizia CJUE deschide în mod nesperat României posibilitatea să scape de rușinea MCV'

Actuala forma a Legii 303/2004 prevede ca judecatorul sau procurorul gasit vinovat de asa ceva poate fi doar retrogradat profesional ori exclus din magistratura. El nu poate beneficia de pedepse mai blande, precum avertismentul, taierea de salariu, mutarea disciplinara, suspendarea etc.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.