Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERA Curtea Constituțională a fost sesizată în legătură cu legea dării în plată

fondul de rezerva

Curtea Constituţională a fost sesizată în legătură cu legea dării în plată, în urma unui proces aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 6, cauza fiind suspendată până la decizia CCR.

Vezi și: Veste uriaşă pentru români: Decizia istorică a ministrului lui Dacian Cioloş

Curtea Constituţională a fost sesizată de Judecătoria Sectorului 6 cu mai multe excepţii de neconstituţionalitate privind Legea dării în plată, invocate de Unicredit într-un proces cu o persoană care dorea să returneze băncii locuinţa, context în care judecarea dosarului a fost suspendată.

Procesul, dintre banca Unicredit şi o persoana care dorea să înapoieze băncii locuinţa, a fost suspendat până la decizia CCR. Unicredit a solicitat instanţei verificarea constituţionalităţii legii dării în plată, aceasta urmând să se judece la un termen stabilit de CCR.

Totodată, Asociația Română a Băncilor a trimis Parlamentului o scrisoare în care avertizează că legile în vigoare și cele în stadiu de proiect care se referă la bănci ar putea produce un impact sistemic major asupra întregului sistem bancar românesc, la o lună după ce darea în plată a intrat în vigoare.

Bancherii cer modificarea legii clauzelor abuzive și susțin că un proiect privind conversia creditelor în valută ar putea aduce pierderi de ordinul miliardelor de euro. Alte proiecte care îi deranjează pe bancheri sunt cele care vizează statutul ANPC sau cele prin care urmează să fie implementate mai multe directive europene.

Vezi și: Un judecător CSM avertizează: Ce se va întâmpla, de fapt, după decizia CCR

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.