Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ în Europa: Bell Helicopter a prezentat aparatul de luptă pe care îl va construi în România - VIDEO

militaryaerospace.com
elicopter de atac bell

Elicopterul de luptă multirol Bell UH-1Y, care ar putea fi produs în viitor în România, la Ghimbav, a fost prezentat în premieră europeană la evenimentul "NATO Days", organizat sâmbătă şi duminică pe aeroportul de lângă oraşul Ostrava, în Republica Cehă.

"Varianta de atac, AH-1Z, nu este aici, dar se află aici versiunea de luptă multirol (...), concepută să transporte trupele în zona de conflict şi să le aducă înapoi în siguranţă de pe câmpul de luptă. (...) Poate efectua şi alte misiuni (...), dar misiunea principală este să te apere pe tine, familia ta şi pe ceilalţi oameni din România de forţe ostile din exteriorul României", a declarat, pentru AGERPRES, Joel Best, director Global Business Development Europe la Bell Helicopter.

Citește și: Teo Trandafir a vorbit despre salariul ei! Cât a câștigat aceasta

El a apreciat deschiderea autorităţilor române în discuţiile cu Bell Helicopter şi a subliniat importanţa strategică şi economică pe care ar avea-o un viitor parteneriat.

"Planul de a produce această aeronavă ar fi un succes fenomenal pentru poporul român, pentru armata română. Parteneriatul nostru cu România pentru un viitor strălucit merge înainte", a spus Joel Best.

Citește și: S-a aflat! Din ce motiv lipsește mierea românească din marile lanțuri de magazine

Reprezentantul firmei americane nu a exclus posibilitatea ca elicopterul prezentat în cadrul evenimentului de la Ostrava să poată fi văzut în viitor şi de publicul din România.

"Cred că este foarte important ca românii să înţeleagă că Bell Helicopter este interesată să lucreze în România în viitor. Deci, nu facem promisiuni despre trecut, ne concentrăm pe viitor, nu pe trecut. (...) Noi credem în români, credem în ei ca parteneri în cadrul NATO. Statele Unite sunt foarte interesate (...) să se asigure că pot lucra îndeaproape cu România. Bell este un lider în industrie, tehnologie şi inovaţie, care priveşte către români şi către industria românească pentru a construi cu succes AH-1Z şi UH-1Y (...) ca un pas important în vederea unor viitoare oportunităţi", a mai declarat Joel Best.

Citește și: Investiție uriașă! Cât au cheltuit Gabriela Cristea și Tavi Clonda pe vila din Otopeni

Prezentarea aparatului de zbor a fost făcută de colonelul David Walsh, din cadrul United States Marine Corps (infanteria marină a SUA - n.r.), pilot de teste şi manager al proiectului.

"Trebuie să ne deplasăm repede, cu un echipament cât mai uşor, cu un personal cât mai redus (...), să mutăm rapid aceste elicoptere în diferite zone ale lumii. De aceea este important să înţelegem de ce am achiziţionat aceste aparate de zbor şi de ce le utilizăm", a spus colonelul Walsh.

Citește și: Florin Călinescu, atac dur la adresa lui Dragnea- Ce ar urmări acesta prin ”lovitura de stat” de pe 10 august

El a explicat că elicopterul de atac AH-1Z Viper şi elicopterul de luptă multirol UH-1Y Venom au numeroase elemente comune, 85% dintre componente fiind identice, ceea ce le face extrem de compatibile. Ele sunt, totodată, concepute să poată opera în diferite medii, având în vedere că operaţiunile militare ale SUA se desfăşoară în zone foarte diverse din punct de vedere geografic şi al condiţiilor de mediu.

Militarul american a adăugat că un alt atu al celor două tipuri de elicoptere îl reprezintă palele elicelor pliabile, ceea ce facilitează introducerea lor în avioane de transport şi deplasarea rapidă dintr-un colţ al lumii în altul. De asemenea, modelul UH-1Y Venom poate fi folosit şi pentru alte tipuri de misiuni, precum intervenţiile pentru stingerea incendiilor sau operaţiuni de salvare.

Citește și: TVR aduce un iubit cântăreț! Ce emisiune va prezenta Fuego

Modelul UH-1Y Venom a fost expus în cadrul evenimentului "NATO Days" de la Ostrava şi i-a atras pe mulţi dintre cei peste 100.000 de participanţi. Curioşii au avut ocazia să admire aeronava de aproape, să o fotografieze şi să discute cu militarii americani care o deservesc.

Joel Best afirma, într-un interviu acordat AGERPRES la începutul lunii august, că în România "condiţiile pentru succes există" şi că, în cazul în care acordul cu Bell Helicopter va fi acceptat de guvernul român şi de cel american, ţara noastră va deveni singurul loc, în afara Statelor Unite, unde vor fi produse aeronavele AH - 1Z şi UH - 1Y.

Citește și: Teo Trandafir a vorbit despre salariul ei! Cât a câștigat aceasta

"Există fabrici pentru aeronavele noastre comerciale, avem parteneriate în alte locuri, dar acelea nu sunt noi, existau deja. Chiar şi în Republica Cehă. Nu construiesc aeronave acolo. Fac asamblarea finală a aeronavei ce vine din Canada şi o customizează, o vopsesc, dar este vorba de aeronave comerciale. Deci, în ceea ce priveşte platforma de aeronave militare, mai ales pentru aeronavele Marinei AH-1Z şi UH - 1Y, România va fi singurul loc, în afară de Amarillo Texas, unde să se facă acest lucru", a subliniat Best.

El a apreciat că, în prezent, "condiţiile pentru succes există" în România.

Citește și: S-a aflat! Din ce motiv lipsește mierea românească din marile lanțuri de magazine

"Altfel, am fi în altă parte. Am găsit lideri militari harnici, un mediu politic foarte deschis la dialog, unde, în ciuda tuturor schimbărilor, controverselor, există un număr de (...) tehnocraţi din sistem care nu pleacă", a adăugat Joel Best.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.