Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în Europa de Est: Buget record de peste 100 milioane euro pentru gestionarea deşeurilor, la Galați

fonduri europene

Un sistem modern de gestionare a deşeurilor va fi construit în judeţul Galaţi, valoarea proiectului fiind de 104 de milioane de euro. Investiția este a Consiliului Județean Galați, realizată cu fonduri europene, anunță MEDIAFAX.

Sistemul de management integrat al deşeurilor (SMID) va fi realizat în următorii patru ani şi cuprinde numeroase componente la Galaţi, Tecuci, Tg. Bujor şi Valea Mărului.

Citește și: Circ total în USR! O inregistrare a fost ‘scăpată’ în spațiul public: Ciocu’ mic!

Cea mai importantă componentă va fi o staţie ultramodernă de tratare mecano - biologică a deşeurilor, dotată cu un digestor şi cu o turbină de producere a energiei electrice.

Este vorba despre un sistem echipat cu tehnologii de ultimă oră pentru a transforma deşeurile în îngrăşământ agricol şi pentru a produce energie electrică ce va fi folosită pentru funcţionarea utilajelor.

De asemenea, în sistem vor fi colectate, transportate, tratate şi depozitate deşeurile din tot judeţul.

În plus, vor fi construite o groapă modernă de gunoi, mai multe staţii de sortare, de transfer şi compostare ale deşeurilor şi vor fi achiziţionate maşini de transport şi pubele pentru colectarea separată a deşeurilor pentru toate gospodăriile din judeţul Galaţi.

Citește și: Lovitură pentru PSD! Artificiul folosit de Guvernul Orban pentru a nu mai avea nevoie de votul Parlamentului în vederea prelungirii stării de alertă

„Este o investiţie uriaşă, de peste o sută de milioane de euro, iar ceea ce se va realiza este fără precedent în Galaţi, în România şi în această parte a Europei. Practic, vom face un sistem modern, cu tehnologii de ultima oră. Va asigura tot ceea ce înseamnă colectarea, transportarea şi compostarea deşeurilor în judeţul Galaţi şi nu numai. Judeţul Galaţi va deveni un model pentru viitoarele investiţii”, a declarat pentru MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.