Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în imobiliarul românesc - Peste 20 milioane de Euro pentru Faza II a proiectului YUNITY Park: pădure urbană, promenadă etajată și energie regenerabilă

Genesis Property
YUNITY Park

Genesis Property anunță finalizarea lucrărilor la Faza II a proiectului YUNITY Park – o premieră în peisajul imobiliar românesc și unul dintre cele mai inovatoare parcuri de birouri din România.

Faza II a proiectului presupus o investiție de 20 de milioane de euro si dispune de o pădure urbană de 1.000 de metri pătrați ce contribuie la absorbția a peste 5 tone de CO2 anual, un amfiteatru în aer liber, cu o capacitate de 1.500 de persoane, 2.000 de metri de alei pietonale și promenadă etajată, oglinzi de apă în trepte, spații creative pentru întâlniri, arhitectură fluidă și design biofilic ce transpun nevoia omului de integrare cu natura.

Facilitățile pe care YUNITY Park le pune la dispoziție reprezintă o schimbare de paradigmă a felului în care oamenii se raportează la viața de birou, în special într-o lume post-pandemică în care calitatea vieții este extrem de importanta, iar echilibrul între viața profesională și cea personală este un factor major prin care se decide alegerea unui loc de muncă.

Liviu Tudor, președintele Genesis Property, a declarat: „YUNITY Park marchează începutul unei noi ere în designul spațiilor de lucru. Nu este vorba doar despre un birou tradițional, ci despre crearea unui spațiu public, special conceput ca o extensie sustenabilă a mediului de lucru. Vrem să rescriem felul în care muncim, să schimbăm paradigma spațiilor de lucru, iar YUNITY Park este un model pentru viitor, punând accent pe responsabilitatea ecologică, flexibilitatea aranjamentelor de lucru și eficiența de cost”.

Pe lângă aceste elemente gândite în special pentru bunăstarea oamenilor, infrastructura proiectului include și componente proiectate pentru a reduce costurile utilităților pentru zonele comune, ceea ce va aduce beneficii financiare directe companiilor chiriașe. Printre acestea, cele mai importante sunt un bazin de retenție a apelor pluviale care asigură irigarea întregului parc, sisteme inteligente și eficiente energetic LED pentru iluminatul nocturn și o rețea de peste 1.000 de panouri fotovoltaice instalate pe acoperișul clădirilor din campus. Aceste panouri produc 12% din consumul de energie al întregului parc, iar din luna februarie 2023 și până astăzi, cantitatea de CO₂ redusă este de 317 tone, au fost salvați 17.196 de copaci și a fost redusă o cantitate de cărbune de 128 tone.

„Acest parc nu este doar un spațiu verde, ci o structură complexă, echivalentă cu o investiție în două clădiri de birouri. Pe lângă pădurea urbană, am integrat 4.000 de metri pătrați de panouri fotovoltaice, care produc mai mult decât necesarul de energie pentru întreținerea spațiilor verzi. În contextul actual, _companiile caută soluții pentru a reduce costurile și suprafața birourilor închiriate, însă menținând un nivel înalt de productivitate și de calitate a spațiilor. YUNITY Park răspunde acestor nevoi, stabilind un nou standard în industria imobiliară”, adaugă Liviu Tudor.

content-image

Investiția totală în transformarea YUNITY Park va depăși 50 milioane Euro, cu termenul de livrare final în Q3, 2024.

Genesis Property este primul dezvoltator imobiliar din România care s-a alăturat alianței UN Global Compact. Clădirile din portofoliu sunt certificate BREEAM Very Good din 2013 și sunt în proces de obținere a certificării BREEAM Outstanding. YUNITY Park ajunge să îndeplinească încă din acest an criteriile nZEB. Mai mult, toate cele șapte clădiri din YUNITY Park vor avea IMMUNE Building Standard™ – Resilient, cu 5 stele din 5, reflectând angajamentul Genesis Property pentru un mediu sănătos de lucru și de viață urbană.

„La Genesis Property, ne angajăm să construim nu doar clădiri, ci comunități sustenabile și inovatoare. YUNITY Park este punctul culminant al acestei viziuni, demonstrând angajamentul nostru față de un viitor în care spațiile de lucru sunt în armonie cu mediul și nevoile umane”, a declarat Liviu Tudor.

Despre Genesis Property

Genesis Property, cu o experiență de peste 20 de ani în industria imobiliară românească, este unul dintre cei mai importanți proprietari, dezvoltatori și operatori de clădiri de birouri clasa A. Deține și administrează YUNITY Park și West Gate Business District cu peste 150.000 mp GLA de spații de birouri ocupate de companii precum HP, Accenture, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens și Alpha Bank, unde lucrează peste 15.000 de angajați. Genesis Property a inițiat și IMMUNE Building Standard™, un standard global care certifică reziliența clădirilor la amenințări pentru sănătate cum este pandemia de Covid-19. Genesis Property este dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios. Pentru mai multe informații, accesați GenesisProperty.net / YunityPark.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.