Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ în România - Un grup de experți IT a lansat un clip animat anti - dezinformare

The Stream
fake news

Un grup de experţi în securitate internaţională, business şi IT din România - Intel4Patriam, a lansat online un clip animat anti-dezinformare, demersul făcând parte dintr-un proiect mai amplu pe această temă.

În fimuleţul de 15 minute sunt prezentate metodele de dezinformare şi scopurile lor. În a doua jumătate a clipului, o profesoară, "Captain Romania", vorbeşte elevilor, în clasă, despre combaterea dezinformării, conform Agerpres.

Citește și: Klaus Iohannis a făcut SPECTACOL la Cotroceni și a citat din Constituție. Apel: 'Dragi români, vă aștept la referendum pe 26 mai' (VIDEO)

Clipul a fost realizat prin colaborarea între tineri din diaspora, studenţi şi persoane din lumea artistică şi poate fi urmărit mai jos.

"Campanie Împotriva Dezinformării - Captain Romania predă gândirea critică" este un videoclip care urmăreşte educarea populaţiei cu scopul de a promova gândirea critică şi citirea cu atenţie a ştirilor.

"În contextul alegerilor europarlamentare care se apropie şi a alegerilor prezidenţiale de anul viitor, scena socială din România va fi asaltată de ştiri false menite să dezinformeze populaţia, cu scopul de a câştiga teren politic, a diviza societatea şi a produce confuzie. Dezinformarea reprezintă unul dintre cele mai des utilizate instrumente din cadrul războiului hibrid, propagarea dezinformării prin social media poate avea consecinţe grave pe termen scurt şi lung. Fenomenul Brexit şi alegerile prezidenţiale din SUA din anul 2016 sunt două exemple majore de scenarii în care dezinformarea bine instrumentată pe canale de social media, provoacă modificarea status quo-ului la nivel naţional cu efecte regionale şi globale majore. România stă pe patru mari piloni care vor continua să asigure dezvoltarea ţării: stat de drept şi continuarea luptei împotriva corupţiei, stat membru UE, stat membru NATO şi continuarea susţinerii curentului atlanticist", arată experţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.