Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ în sistemul medical din România - Organizația Mondială a Sănătății va acorda asistenţă tehnică României

AGERPRES
spital 112 smurd

OMS va acorda asistenţă tehnică României pentru elaborarea unui nou cadru legal din domeniul sanitar, a anunţat, marţi, Ministerul Sănătăţii, precizând că în prezent, o echipă de specialiști lucrează la noul Cod de legi, în cadrul unui proiect cu finanțare externă, scrie Mediafax.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a discutat marţi dimineață cu reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii - Nedret Emiroglu şi Maria Magdalena Meulenbergs, despre un nou cadru legal din domeniul sanitar.

“S-a stabilit că reprezentanții OMS vor acorda asistență tehnică pentru elaborarea unui nou cadru legal din domeniul sanitar. În prezent, o echipă de specialiști lucrează la elaborarea noului «Cod de legi ale Sănătății» în cadrul unui proiect pentru care ministerul a accesat finanțare externă”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, s-a mai discutat şi despre situaţia vaccinării împotriva rujeolei.

“Am discutat cu reprezentanții OMS despre situația vaccinării împotriva rujeolei. Campania „door to door”, de informare și educare a părinților cu privire la imunizare, precum și de creștere a gradului de acoperire vaccinală în rândul comunităților vulnerabile, inițiată de Ministerul Sănătății în colaborare cu partenerii externi în județul Bacău, a fost un succes, dar nu ne vom opri aici. Mai multe județe din Moldova au replicat deja campania după modelul celei realizate în județul Bacău și intenționăm să mergem și în alte zone din țară, cum ar fi Mehedinți și Caraș Severin, pentru a desfășura campania. Scopul este acela de a identifica modalitatea de replicare la nivel național a acestui tip de campanii, în care cântărește foarte mult și sprijinul autorităților locale”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Citește și: STS face DEZVĂLUIREA care aruncă în aer tot ce se știa privind intervențiile de la protestul diaspora din Piața Victoriei

De asemenea, reprezentanții Biroului Regional OMS Europa vor acorda asistență tehnică pentru elaborarea unor documente de lucru în cadrul evenimentelor din domeniul Sănătății ce se vor desfășura anul viitor în timpul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.