Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în spațiul românesc: Profesorul Vlad Brașoveanu a plecat la Chișinău pentru a salva viața unui copil.

Provita
Organe umane transplant

A venit la Chișinău, a operat 8 ore, a plecat la București. Este vorba despre renumitul chirurg Vlad Brașoveanu, originar din R.Moldova, șeful Secției de transplant hepatic „Dan Setlacec” al Institutului Clinic Fundeni din București. Recent, medicul a operat la Chișinău un copil de numai 2 ani și 8 luni. Micuțului i-a fost transpalntat un fragment de ficat de la mama lui. Despre aceasta relatează jurnalistul TVR Mihai Rădulescu.

Potrivit jurnalistului acesta este un exemplu de „fuziune” naturală între românii de pe cele două maluri de Prut, așa cum Vlad Brașoveanu a realizat operația alături de medicii de la Chișinău.

„A venit (la Chișinău), a operat (8 ore!), a plecat (la București). În urmă rămâne un suflet salvat: un băiețel de numai 2 ani și 8 luni, căruia i-a fost transplantat un fragment de ficat de la mama lui.

Am vorbit cu mare bucurie cu profesorul Vlad Brașoveanu, în studioul TVR Moldova, nu doar pentru că a condus echipa care a realizat această performanță medicală, o premieră în spațiul românesc, dar și pentru că avem de-a face cu un exemplu concret de „fuziune” naturală între românii dintr-o parte și altă a Prutului. În cazul de față, medici de la spitalele Fundeni/RO și Republican/MD.

Dacă lucrurile vor merge așa în cât mai multe domenii, reîntregirea va curge de la sine, în mod practic, pe teren, acolo unde contează de fapt...”, scrie Mihai Rădulescu pe pagina sa de Facebook.

Medicul chirurg Vlad Brașoveanu este șeful Secției de transplant hepatic „Dan Setlacec” al Institutului Clinic Fundeni din București și este originar din Republica Moldova. În 2016 acestuia i-a fost conferit titlul onorific Doctor Honoris Causa de către USMF „Nicolae Testemițanu”. Cu participarea Dr. Vladislav Brașoveanu, a fost realizat primul transplant hepatic de la donator viu în Republica Moldova, fapt pentru care a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”. Acesta a realizat și primul transplant hepatic de la donator cadaveric din R.Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.