Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră istorică în România: prima clădire care folosește exclusiv energia Pământului

One United Properties
One Technology District

O investiție revoluționară din punct de vedere tehnologic va găzdui birourile unui gigant german. Cele 2 hectare de suprafață utilă vor fi utilizate de către Infineon Technologies, companie listată la Bursa din Frankfurt și lider în proiectarea și producția de semiconductori. Spațiul va include și laboratoare de cercetare de ultimă generație, iar contractul se ridică la o valoare-record pe piața românească, de aproape 60 de milioane de euro, fără TVA, constituind unul dintre cele mai mari acorduri de pre-închiriere înregistrate vreodată pe piața office din țara noastră.

Însă premiera absolută pe care One United Properties o reușește, pe lângă consolidarea prezenței liderului german al industriei, aflat în România de 18 ani, cu un centru de cercetare și dezvoltare, este renunțarea completă la utilizarea gazului pentru încălzire și a altor soluții clasice pentru răcire. Pentru o exploatare sustenabilă și prietenoasă cu mediul, acestea sunt înlocuite, pentru clădirea ce va fi livrată în 2026, de sistemul geoexchange, care folosește cea mai eficientă soluție energetică, perfect „curată” din punct de vedere ecologic, dar și rentabilă economic, pentru condiționarea spațiilor. Soluția de schimb geotermal nu emite dioxid de carbon, monoxid de carbon sau alte gaze cu efect de seră care contribuie la poluarea aerului.

Dezvoltatorul continuă astfel șirul investițiilor-eveniment, după ce recent a anunțat renașterea clădirii primei fabrici auto americane din România, Hala Ford, contribuind la păstrarea și valorizarea patrimoniul urbanistic și cultural al Capitalei.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.