Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră la Festivalul George Enescu: vor fi prezentate cele mai multe opere ale compozitorului

http://stiri.tvr.ro
Concursul George Enescu

Premieră la Festivalul Internațional George Enescu. La ediția 2021 vor fi prezentate cele mai multe opere ale compozitorului din istoria festivalului. La eveniment vor participa 3.500 de artiști și, tot în premieră, festivalul va ține patru săptămâni, informează Mediafax.

Potrivit organizatorilor, Festivalul Internațional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 3.500 de artiști străini și români, pe o durată record de patru săptămâni.

Este a 25-a ediție a Festivalului Enescu care va prezenta cel mai mare număr de lucrări enesciene (37) și cel mai complex program cu lucrările marelui compozitor din întreaga sa istorie.

Este o ediție jubiliară la care artiștii invitați vor permite publicului să cunoască și să exploreze în profunzime creația lui Enescu, de la lucrările de tinerețe până la capodoperele camerale și simfonice ale stilului târziu și la fragmente de manuscrise redescoperite și finalizate postum.

În premieră în programul Festivalului vor fi interpretate mai multe lucrări de George Enescu. În programul evenimentului sunt formații camerale prestigioase, între care Cvartetul Danel, Cvartetul Fine Arts sau Clara Haskil Trio, și muzicieni precum violonceliștii Manuel Fischer-Dieskau și Norbert Anger sau pianista Sina Kloke, care vor evolua în recital.

Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condițiilor sanitare, iar purtarea măștii va fi obligatorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.