Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră la Galați: Primăria construieşte prima grădiniţă după 1990; proiectul depăşeşte 7 milioane de lei

Facebook
gradinita cresa

Potrivit Primăriei Galaţi, în municipiu nu s-a mai construit o grădiniţă de peste 30 de ani, acum urmând a fi ridicată prima unitate de învăţământ pentru preşcolari din anul 1990 şi până în prezent, informează News.ro.

"Luni s-a realizat predarea amplasamentului pentru construcţia, cu fonduri europene, a primei grădiniţe din oraş, după anul 1990. Grădiniţa se va construi în cartierul Ţiglina 2, pe strada Constructorilor nr. 18 C, va avea parter şi două etaje, opt săli de clasă, un cabinet medical, loc de joacă şi birouri. De asemenea, se vor asigura dotări precum: mese, scaune, birouri, dulapuri şi vestiare, jocuri, videoproiectoare, laptopuri, ecrane de proiecţie, imprimante, materiale didactice etc. La exterior se vor amenaja spaţii de joacă pentru copii care vor avea la dispoziţie căsuţe, leagăne sau tobogane", a anunţat, luni, Primăria Galaţi.

Grădiniţa este destinată unui număr de 160 de preşcolari, împărţiţi în 8 săli de grupă.

Aria desfăşurată construită va fi de 1.250,00 mp, aria construită va avea 503,00 mp, suprafaţa terenului fiind de 1.626,00 mp.

Constructorul va avea 12 luni termen de execuţie a lucrărilor, valoarea contractului fiind de 5.055.000 lei cu TVA.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

"Obiectivul general al proiectului constă în creşterea calităţii infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie. Valoarea totală proiect este de 7.017.694,51 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 5.744.482,91 lei", a mai transmis Primăria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.