Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră la Teatrul Naţional Târgu Mureş: Spectacolul 'Poveşti din viitor', o producţie de tip devised theatre

Compania 'Liviu Rebreanu' a Teatrului Naţional Târgu Mureş a anunţat, miercuri, punerea în scenă a premierei "Poveşti din viitor", o producţie de tip devised theatre, o creaţie colectivă în regia lui Adi Iclenzan, în care şapte actori prezintă tot atâtea variante de viitor.

"Şapte actori tineri ne invită la tot atâtea întâlniri cu viitorul, cu ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor şi cu ceea ce ar putea face din viitor singura noastră şansă de a ne salva sau chiar mântui la nivel colectiv. O producţie de tip devised theatre îndrăzneaţă, ireverenţioasă, polemică şi dinamică pentru cei care se simt confortabil într-o zonă fertilă de disconfort", a precizat Compania Liviu Rebreanu, într-un comunicat de presă.

Premiera va avea loc joi, 5 mai, de la ora 19,30, la Sala Mică, iar următoarele reprezentaţii sunt programate vineri, 6 mai, şi în data de 15 mai, potrivit Agerpres.ro.

Din distribuţia spectacolului fac parte Radu Anastas, Alexandru-Andrei Chiran, Loredana Dascălu, Ştefan Dogaru, Georgiana Ghergu, Cristian Iorga şi Ale Ţifrea.

"În esenţă, cred că fiecare spectacol de teatru, oricum ar fi construit, îşi propune să obţină momente unice şi irepetabile, chiar şi într-o structură aparent fixă. Noi doar am băgat steroizi în ideea asta. Firele narative sunt predeterminate, însă cuvintele şi acţiunile actorilor sunt improvizate pe moment. Ca un spectacol de impro, doar că nu e pe comedie. Sper ca în acest fel atitudinea publicului din fiecare seară să contribuie activ la forma şi la felul cum se simte reprezentaţia în acel moment", a arătat regizorul Adi Iclenzan.

Alături de Adi Iclenzan care semnează regia artistică, la producţia spectacolului "Poveşti din viitor" îşi dau concursul Daniel Oltean - dramaturgia de scenă, Adi Matei - scenografia, video design-ul şi sound design-ul şi Stelian Chiţacu - regia tehnică.

Organizatorii au precizat că spectacolul conţine limbaj licenţios şi imagini care pot afecta emoţional şi că acesta este recomandat persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.