Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră la Timişoara: Un cetăţean rom îşi dă jos 'turnuleţul' de pe casă

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a anuntat marti, într-o conferinta de presa, ca a semnat primul certificat de urbanism prin care un cetatean a solicitat demolarea turnuletelor de pe casa, pentru a intra în legalitate.

'Am un prim Certificat de urbanism pe care scrie 'desfiintare turnulete'. Iata ca unii cetateni, care la un moment dat poate au gresit sau poate nici nu au gresi ei, ci au cumparat cladiri care aveau astfel de elemente arhitecturale, turnulete, au înteles ca trebuie sa le desfiinteze. Vreau sa salut aceasta pozitie adoptata de domnul Stancu Codrut si sa-l consider pe acesta un exemplu de urmat si de catre ceilalti cetateni care au constructii fara autorizatii sau fara respectarea autorizatiei', a afirmat Robu.

De la preluarea mandatului de primar, Nicolae Robu a lansat o campanie de identificare a tuturor cladirilor realizate fara autorizatie de constructie sau fara respectarea autorizatiei de constructie, indiferent când s-a întâmplat aceasta, proprietarii fiind notificati în acest sens, pentru intrarea în legalitate.

Nicolae Robu a facut raspunzatori si arhitectii care au acceptat prea usor sa realizeze astfel de proiecte pentru turnulete si nu au încercat sa-i lamureasca pe proprietari sa renunte în favoarea altor aranjamente arhitectonice permise de normele urbanistice ale orasului.

'Este pacat ca unii arhitecti au realizat proiecte pentru astfel de constructii. Cred ca daca ei ar fi dus mai multa munca de lamurire cu proprietarii si ar fi refuzat sa faca proiectul asa cum li s-a cerut, nu s-ar fi ajuns la situatia de acum. Trecem peste toate si ne preocupam de prezent si de viitor', a adaugat primarul.

De asemenea, Robu a mentionat ca exista o procedura de intrare în legalitate si ca în privinta anumitor tipuri de constructii se poate intra în legalitate, iar cu altele nu, pentru ca nu va aproba niciodata constructii care nu respecta legea. 'Turnuletele sunt în categoria de constructii pentru care nu voi semna niciodata, în calitate de primar, vreo autorizatie de constructie sau vreun certificat de urbanism', a conchis edilul-sef.

În Timisoara sunt câteva zeci de astfel de constructii ilegale.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.