Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premiera mondiala: un fluviu devine ființă!/ VIDEO

Flikr
fluviu rau

Se poate, in Noua Zeelanda: fluviul Whanganui, situat in Insula de Nord, este considerat sacru de populatia Maori si a primit statut juridic uman.

Prin urmare, Whanganui, in lungime de aproape 300 de kilometri, al treilea curs de apa curgatoare din Noua Zeelanda,  are de-acum “personalitate juridica”, dupa ce parlamentul a adoptat proiectul de lege.

“Unii vor spune ca e destul de ciudat sa conferi unei resurse naturale personalitate juridica. Dar nu este mai ciudat decat in cazul trusturilor de familie sau al companiilor”, a spus ministrul justitiei, Christopher Finlayson.

“Iwi, un trib Maori, a recunoscut de mult timp Te Awa Tupua — numele raului in Maori — in traditiile si obiceiurile sale. Triburile locale au luptat pentru recunoasterea relatiei lor cu raul Whanganui, inca din anii ’70 ai secolului al XIX-lea”, a adaugat Finlayson.

Este pentru prima data la nivel mondial cand unui rau i se confera o identitate juridica, un statut care va fi aparat in procedurile juridice de doi avocati, reprezentand tribul Maori si guvernul. Mai mult, populatia Maori va primi 30 milioane de dolari(20 mil. Euro) pentru a avea grija de Whanganui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.