Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ MONDIALĂ Un student de 45 de ani a obţinut diplomă universitară în studii despre ninja

hepta
Ninja

O universitate din Japonia a decernat recent unuia dintre studenţii săi o diplomă de masterat în studii despre ninja, marcând astfel o premieră pentru arhipelagul nipon, informează AFP.

Genichi Mitsuhashi, în vârstă de 45 de ani, a urmat un curs de doi ani la Universitatea din Mie, o prefectură din centrul Japoniei considerată leagănul istoric al luptătorilor ninja, mercenari şi spioni din timpul Japoniei feudale, care erau şi experţi în arte marţiale, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dialog spumos între avocata lui Liviu Dragnea și Marian Ceaușescu: ‘Nu fugiți!’, ‘Eu nu fug, plec!’

Dincolo de studii istorice, diploma sa a inclus şi o secţiune practică, pe care Genichi Mitsuhashi spune că a îndrăgit-o foarte mult.

"Am învăţat că ninja lucrau ca agricultori ziua şi se antrenau în arte marţiale seara", a explicat el pentru AFP.

Citește și: Silviu Mănăstire spulberă anchetele lui Tolontan referitoare la mafia care acționează în colaborare cu Poliția Locală Sector 4: ‘Pistol cu apă’

Studentul nipon a cultivat astfel legume şi a practicat tehnici de arte marţiale, pe lângă studierea istoriei luptătorilor ninja pe băncile universităţii.

De profesie hangiu, el practica deja kung-fu şi shorinji kemp, o artă marţială niponă, şi predă tehnici de luptă ninja în propriul său dojo.

Citește și: Rareș Bogdan dă semnalul: E momentul!

Zelul de care a dat dovadă Mitsuhashi în studierea istoriei ninja i-a uimit pe profesorii lui.

"Nu mă aşteptam să se angajeze atât de mult în acest proiect", a declarat Yuji Yamada, profesor de istorie şi coordonatorul Centrului de studii despre ninja din cadrul Universităţii Mie, creat în anul 2017.

Citește și: Document cu scandal! Fluturașul de salariu, din mai 2020, care dovedește că Poliția Locală e plătită mai bine decât Poliția Națională!

"Primim aproximativ trei studenţi în fiecare an (...) Avem multe solicitări din străinătate, dar trebuie să insist asupra unui lucru: acesta este un curs de informaţii despre ninja, nu un curs pentru a deveni un ninja", a subliniat profesorul japonez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.