Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ Patriarhia Ortodoxă interzice slujbele de Înviere în aceste biserici

Anul acesta, pentru prima dată în istoria post-decembristă a României, slujba de Înviere nu se va mai ține în toate bisericile. Au mai ramas doar doua saptamani pana la Paste, asa ca inspectorii ISU au inceput sa verifice daca bisericile au stingatoare, iesiri de urgenta marcate sau planuri in caz de incendiu. In plus, preotii au primit instructiuni speciale ca sa stie cum sa procedeze daca apare focul. De altfel, Patriarhia a emis vineri un set de reguli pentru toate bisericile. Este de preferat ca slujba de Înviere sa se desfasoare in afara lacasurilor de lemn, iar slujbele in cele acoperite de schele, vor fi complet interzise.

Bogdan Teleanu, reprezentantul Patriarhiei Romane: "Sa inlature orice obstacol, cum ar fi de exemplu covoarele si in majoritatea bisericilor aceste covoare sunt scoase, usile bisericii sa fie deschise". Din biserici nu trebuie sa lipseasca nici stingatoarele si nici planul de evacuare. De asemenea, preotii au fost instruiti cum sa actioneze in caz de dezastru.

Citeşte şi: Înregistrări TERIFIANTE de la atacurile din Paris: Ce vorbeau teroriștii

Preotii ii roaga pe credinciosi ca in caz de incendiu sa pastreze randuiala din biserica, astfel incat doar barbatii sa iasa prin altar, iar femeile sa foloseasca usa principal. Exista, insa, si biserici in cazul carora slujba de inviere va fi complet interzisa. Patriarhia recomanda evitarea desfasurarii slujbelor in biserici aflate in renovare si interzice slujbele in lacasurile acoperite de schele.

Tot Patriarhia ii roaga pe cei care vor participa la Sfanta Liturghie sa nu parcheze langa biserici si sa nu blocheze portile, pentru ca pompierii sa poata interveni. Iar dupa terminarea Slujbei de Înviere, toti preotii trebuie sa se asigure ca nicio lumanare nu va ramane aprinsa in biserica, informează PRO TV.

Citeşte şi: Simona Gherghe, la un pas de moarte! A fost operată de urgenţă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.