Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră pentru Energocom! Firma cu care Chișinăul înlocuiește Moldovagaz a cumpărat gaze naturale de pe Bursa Română de Mărfuri

Energocom, firma cu care Chișinăul a înlocuit compania controlată de Gazprom, Moldovagaz, a făcut în premieră o achiziție de gaze naturale de pe Bursa Română de Mărfuri, cumpărând 24 de MWh pentru ziua următoare, câte 1 MWh pe oră. Prețul a fost de 240 de lei românești pe MWh, echivalentul a 48,82 euro. Această acțiune a fost făcută pentru a testa un nou mecanism de procurare a gazelor naturale și pentru a stabili un nou lanț logistic.

Directorul interimar al întreprinderii, Victor Bânzari, a declarat că scopul achiziției a fost diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale, în căutarea unor surse accesibile, precum și asigurarea securității energetice a Republicii Moldova. Gazele urmează să fie revândute către Moldovagaz, iar prețul nu include costul de transport.

Energocom caută în prezent parteneri din diferite țări pentru a face achiziții noi de gaze și a profita de conjunctura favorabilă de prețuri. Prin diversificarea surselor de aprovizionare, compania își propune să își asigure o mai mare stabilitate și securitate în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze naturale.

Un MWh este echivalentul a aproximativ 94 metri cubi de gaz, ceea ce înseamnă că prețul de achiziție a 1000 metri cubi de gaz de pe Bursa Română de Mărfuri ar fi de aproximativ 500 euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.