Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră pentru ISU Galați/ Camere de termoviziune pentru localizarea și salvarea victimelor într-un incendiu

ISU Galati
camera cu termoviziune

Am dotat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați cu două astfel de camere de termoviziune, cu ajutorul cărora pot fi localizate și salvate mult mai repede victimele aflate în pericol, mai ales când vorbim de încăperi pline de fum. Iar timpul de intervenție face diferența dintre viață și moarte, anunță Costel Fotea, președintele CJ Galați pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, salvatorii de la ISU pot vedea cu ajutorul acestor camere cu termoviziune unde este focarul unui incendiu, precum și temperatura din interiorul încăperii, ceea ce însemnă că pompierii pot localiza și stinge incendiul mult mai repede, reducând astfel și pagubele.

Este pentru prima oară când ISU Galați are astfel de camere de termoviziune în dotare, iar una dintre ele a și fost folosită deja de către pompierii gălățeni.

Valoarea investiției este de 42.000 de lei, camerele fiind achiziționate de la o companie americană, una dintre cele mai mari din domeniu.

În ultimii ani, din fondurile Consiliului Județean Galați au fost achiziționate pentru ISU Galați două autospeciale, una pentru medicii SMURD și una pentru transportul materialelor pirotehnice, un snowmobil și patru șenilate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.